Χούντα

Μια συγκλονιστική μαρτυρία από την πτώση της Χούντας, με πρωταγωνιστές δυο Έλληνες αξιωματικούς καταθέτει ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος

 

Δείτε τι έγραψε ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος στο Facebook:
Λίγες μερες μετα την πτώση της χούντας τηλεφώνημα στα ΝΕΑ:
..Ο κύριος Σκιαδόπουλος;
..Μαλιςτα..
..Ειμαι ενας Ταγματαρχης μπορω να σας συναντήσω;


Το ραντεβου κλείστηκε για δεκα το βραδυ γωνία Όθωνος καί Φιλελλήνων.Θα περίμενα ενα πράσινο Φορντ μασταγκ.


Ήρθε. Φορουσε πολιτικά.Μου συστήθηκε ως Ταγματαρχης Γιωργος Δρακουλαρακος υπεύθυνος Β γραφείου των τεθωρακισμένων στο Γουδί.

Ερωτηση: Ειστε κομμουνιστής;
Απάντηση: Δεν είμαι αντικομμουνιστής.


Ο,τι καί Ναστε Εγω είμαι βασιλόφρων αλλα πιστεύω οτι και οι δυο θελουμε το καλο της πατρίδας.Και ως ένδειξη εμπιστοσύνης κρατείστε αυτα γιατι θα ειναι χρήσιμα στη δικη των πρωταιτίων.
Μου παρέδωσε σε διαγράμματα όλη την κίνηση στρατού και αρμάτων την νύχτα της 21ης και με παρακάλεσε να τον ακολουθήσω στην έδρα της μονάδας στο Γουδί.
Οταν φτάσαμε με οδήγησε στο Γραφείο του διοικητή Ταξίαρχου Λαμπρίδη..
Λαμπρίδης:Σας ζητήσαμε να έρθετε εδω γιατί κινδυνεύει ακόμα ο τόπος από οπαδούς του Ιωαννιδη. Εχουμε ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις που θα ολοκληρώσουμε μεσα στη νυχτα. Ζηταμε απο τα ΝΕΑ την πολιτικη μας κάλυψη.

Έφυγα για τα ΝΕΑ. ΕΝημερωσα τον Καψή καί την αλλη μερα τα ΝΕΑ ειχαν βασικό θεμα την απόπειρα πραξικοπήματος τής πυτζαμας από θερμοκέφαλους οπαδούς του Ιωαννιδη οι οποίοι την ίδια μερα προσήγοντο σιδηροδέσμιοι στον Εισαγγελέα.

 
 

Παρασκευας Μπόλαρης καί λοιποί.

Ετσι απεφεύχθη το πραξικόπημα της πιτζάμας.
Τα στοιχεια που μου δώσε ο Δρακουλαρακος για τις κινήσεις των πραξικοπηματιών τα παρέδωσα στον συναδελφο Αστέρη Στάγγο ο οποίος τα κατέθεσε μαζι με τη μαρτυρία του στη δικη τής χούντας..
Τον Ταξίαρχο Λαμπρίδη δεν τον ξαναδα. Ο Δρακουλαρακος ήρθε στον γάμο μου με δώρο ενα…σαμοβαρι!!!

Ενα χρόνο αργότερα έμαθα οτι πέθανε. Νεος ηταν.

Θυμαμαι αυτούς τους δυο αξιωματικούς με βαθύ σεβασμό.

 
Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY