ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ 32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Συνάντηση με θέμα τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είχε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης με φορείς της Μαγνησίας.

 

Η πολυσυζητημένη μετεγκατάσταση της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στην Αττική προκειμένου να βρίσκονται κοντά στα αρματαγωγά, τα οποία σε περίπτωση που χρειαστεί θα τους μεταφέρουν γρήγορα εκεί που πρέπει, ήταν το θέμα της συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτές από τη Μαγνησία.

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη καθώς και τους Βουλευτές Ν. Μαγνησίας, του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρο Μιχαήλ Μεϊκόπουλο και της ΝΔ, κ. Χρήστο Μπουκώρο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Ο ΥΕΘΑ εξήγησε τους λόγους, οι οποίοι στοιχειοθετούν την επιχειρησιακή σκοπιμότητα της μετεγκατάστασης του ανωτέρω στρατιωτικού σχηματισμού, καθώς και το όλο πλάνο για τη μετεγκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι οι φορείς αλλά και βουλευτές της Μαγνησίας έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις αντιδράσεις σε αυτήν τη μετεγκατάσταση καθώς θεωρούν ότι θα πληγεί πολύ σοβαρά η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Ωστόσο αυτό που επισημαίνεται σε όλους τους τόνους από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο και της αναδιοργάνωσης των ΕΔ είναι ότι η μεταφορά αυτή είναι αναγκαία και καίρια και δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.