Πεζοναύτες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντά σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου για την μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

 

 

Το θέμα της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα έχει τεθεί ξανά και ξανά και οι απόψεις κάθε φορά τον τοπικών βουλευτών έρχονται σε αντίθεση με την επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέμα έθεσε ακόμα μία φορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ ρωτούσε τον αρμόδιο υπουργό «Αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες ότι επίκειται πολύ σύντομα μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου στον Αυλώνα;
Εάν προτίθεται να επανεξετάσει το ζήτημα της μετακίνησης της 32* Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που προκύπτουν από αυτή τη μεσοβέζικη λύση;»

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος στην απάντησή του τονίζει ότι «στο πλαίσιο της επανεξέτασης της Δομής Δυνάμεων, με σκοπό τη βελτίωση τόσο της
επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ, όσο και της στελέχωσης, επανεξετάζεται το σύνολο των
δομών του Στρατού Ξηράς. Για το σκοπό αυτό έχουν συγκροτηθεί επιτροπές, οι οποίες
εξετάζουν πολυπαραμετρικά, το σύνολο των επιλογών που υπάρχουν.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, την παρούσα περίοδο μελετάται από επιτροπή και η πιθανή
μεταστάθμευση της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ στον Αυλώνα Αττικής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί
καλύτερα η υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση».

Απάντηση υπουργού Εθνικής Άμυνας

ΣΧΟΛΙΑ