Πάντως σίγουρα όχι από τη ΜΙΤ καθότι αυτό θα ήταν βλακώδες από την πλευρά των Τούρκων. Υπάρχουν καλόπαιδα που μπορούν να κάνουν το “ψυχικό” και να έχουν άριστο αποτέλεσμα.

Και εξηγούμαστε: Η ΚΑΘΕ Τουρκική κυβέρνηση οφείλει να τα έχει καλά τόσο με τους παντοδύναμους και πάμπλουτους παραγωγούς κι εμπόρους – διακινητές ναρκωτικών (ειδικά της ηρωίνης), αλλά και με τους διακινητές προσφύγων κι παρανόμων μεταναστών.

Η κυβέρνηση Ερντογάν τα πάει μια χαρά και με τις δύο “βιομηχανίες”. Άλλωστε στελέχη της κυβέρνησης έχουν χρηματοδοτηθεί πολλάκις κι έχουν κάνει χρυσές δουλειές μέσα από τα πόστα τους σε κυβερνητικές θέσεις. Ακόμα κι όταν υπογράφηκε η συνθήκη για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, βρέθηκε άλλος τρόπος για να δουλεύει το σύστημα, δηλαδή η απευθείας χρηματοδότηση της Τουρκίας για τα στρατόπεδα προσφύγων τα οποία ελέγχονται από τα κυκλωματα διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών.

Και τα λεφτά ήταν και είναι πολλά, μετριούνται σε δισεκατομύρια, τα οποία φυσικά τα δίνει η Ευρώπη. Άρα, αν χρειαστεί “καλός κόσμος” για να κάνει τη βρώμικη δουλειά με τους 8 Τούρκους το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεθεί μέσα από πολλούς “εθελοντές”.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Να τους ξεφορτωθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί. Τώρα που το ΥΠΕΞ βρήκε λύση με το Σκοπιανό, μπορεί με μια διακυβερνητική συμφωνία (G2G) να τους δώσει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε οι άνθρωποι στο καλό. Όσο για χώρες υποδοχής αρκετές είναι εκείνες που θα ήθελαν για πολλούς λόγους να φιλοξενήσουν τους Τούρκους στρατιωτικούς.