ΑΓΕΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Ιδιαίτερου γεωστρατηγικού και αμυντικού ενδιαφέροντος ήταν η επίσκεψη του ΑΓΕΑ στην Ιορδανία. Τι συζήτησαν και αποφάσισαν με τον Ιορδανό ομολογό του

 

Η αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας – Ιορδανίας, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και εκπαιδευτικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν οι Αρχηγοί των Επιτελείων των δύο χωρών. Μια συνεργασία που σίγουρα σημαίνει πολλά για την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου που δραστηριοποιούνται και επιχειρούν οι Πολεμικές Αεροπορίες των δύο χωρών και στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Η συνάνητηση των δύο Αρχηγών έγινε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2018 κατά την επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας, Major General Yousef A.Alhnaity.

Ο ΑΓΕΑ κατά την παραμονή του στη χώρα, επισκέφθηκε, τη Σχολή Ικάρων, όπου ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και τον εξομοιωτή πτήσεων Ιπταμένων και εκπαίδευσης Ελεγκτών Αεράμυνας και την Αεροπορική Βάση Muwaffaq Al-Salti όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης Μοίρας και απήυθυνε χαιρετισμό στο ιπτάμενο προσωπικό της 1ης και 2ης Μοίρας.