ΒΑΓΕΝΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

«Αγγέλα Παπάζογλου»: Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά φέρνει στα νησιά την  θεατρική παράσταση με την βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού.

Την μάχη της πολιτιστικής αναβάθμισης των νησιών δίνει το υπουργείο Άμυνας και για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Δημήτρη Βίτσα και με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, διοργανώνει τον 2ο Πολιτιστικό Πλου.

Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ είναι το πλοίο που μεταφέρει τον πολιτισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,. 

Ήδη έχει ταξιδέψει στα νησιά Σάμος και Φούρνοι, ενώ ακολουθούν τα νησιά Ικαρία, Λειψοί, Κάλυμνος, Χάλκη και Κάρπαθος. 

Σε κάθε νησί, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», του Γιώργη Παπάζογλου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή της Άννας Βαγενά.

Παράλληλα παρουσιάζονται μουσικό πρόγραμμα από ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού και παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους. 

Ο φετινός πολιτιστικός πλους στο Αιγαίο Πέλαγος, μέσω της παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου», που είναι μια αναφορά στις μνήμες και τα λόγια μιας Μικρασιάτισσας, προσφέρει μια ιστορική περιήγηση σε τόπους που έχουν συνδεθεί με την προσφυγιά. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Στο ρόλο της Αγγέλας η Άννα Βαγενά. Αναγνώστρια η Κατερίνα Θεοχάρη. 

Επιλογή κειμένου, μουσική επιμέλεια Λάμπρος Λιάβας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 

Παρασκευή 8/9 ΙΚΑΡΙΑ – Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αγ. Κήρυκου – 21:00

Σάββατο 9/9 ΛΕΙΨΟΙ – Πολιτιστικό πάρκο Λειψών – 21:00

Δευτέρα 11/9 ΚΑΛΥΜΝΟΣ – Ανοικτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου – 21:00

Τρίτη 12/9 ΧΑΛΚΗ – Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» – 21:00

Τετάρτη 13/9 ΚΑΡΠΑΘΟΣ – «Ποσειδώνιο» Αμφιθέατρο – 20:00

Ο ΑΝΥΕΘΑ που παρακολούθησε την παράσταση δήλωσε σχετικά:

«Η καλύτερη άμυνας της χώρας είναι η παιδεία και o πολιτισμός της και ο δικός μας ο σκοπός είναι να φέρουμε την παρουσία του πολιτισμού σε εκείνα τα σημεία της χώρας που δύσκολα τον βιώνουν σε καθημερινή βάση. Σήμερα είχαμε μια εξαιρετική, συγκινητική, ανθρώπινη και πατριωτική βραδιά. 

Εκπληρώνει ήδη το στόχο της η δεύτερη προσπάθεια που κάνουμε. Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Είναι μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων βέβαια κύρια αποστολή τους είναι η αποτροπή και η ασφάλεια της χώρας αλλά προσπαθούμε να δείξουμε – και το δείχνουμε – ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι ένα πράγμα με την κοινωνία, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, και αξιοποιούν κάθε δυνατότητα που έχουν προς όφελος της κοινωνίας αλλά και λαμβάνουν από την κοινωνία, πέρα από την αγάπη και την εμπιστοσύνη, και κουράγιο. Κουράγιο για τις δύσκολες στιγμές που έχουμε και τις δύσκολες στιγμές που δεν θέλουμε να έρθουν. 

Ο Πολιτιστικός Πλους γίνεται με την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, όπου όλα τα στελέχη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία του. Συνεχίζουμε όλοι μας την κοινωνική προσφορά. Αυτή τη στιγμή 52 γιατροί, οι οποίοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάνουν  συγχρόνως το αγροτικό τους στις πιο δύσκολες, πιο δύσβατες ή δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και θα συνεχίσουμε προσφέροντας όπου υπάρχει η μέγιστη ανάγκη».

ΣΧΟΛΙΑ