ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Στη σημασία της αναβάθμισης της εκπαίδευσης στις στρατιωτικές σχολές και ειδικά στη ΣΣΕ αναφέρθηκαν τόσο ο ΑΝΥΕΘΑ Π.Ρήγας όσο και η ΥΦΕΘΑ Μ.Κόλλια-Τσαρουχά

 

Το σύνθετο και υψηλού επιπέδου έργο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) εξήρε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την ευκαιρία της έκτακτης πανηγυρικής συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών προς τιμήν της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η οποία γιορτάζει τη συμπλήρωση 190 ετών από την ίδρυσή της (1828-2018) και έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστησαν στην εκδήλωση.

ΡΗΓΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ

«Οι σημερινοί Ευέλπιδες, οι αυριανοί αξιωματικοί και ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, αποτελούν το αύριο, το μέλλον της Εθνικής Άμυνας»

«Στο πέρασμα δύο σχεδόν αιώνων από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Σχολή Ευελπίδων αποτέλεσε τον τροφοδότη του Έθνους, με στελέχη που αγωνιζόμενα θυσιάσθηκαν για ανώτερα ιδανικά, κοσμώντας τις σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας με λάμψη και ηρωισμό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ ΡΗΓΑΣ

«Πλείστα είναι», είπε, «τα παραδείγματα στη διαδρομή του σύγχρονου ελληνικού κράτους, που Αξιωματικοί δρώντας ακόμα και πάνω από τα όρια του καθήκοντος, αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων για την ανεξαρτησία της χώρας μας και την ελευθερία του ελληνικού λαού. Δεν υπερέβησαν το καθήκον τους, αλλά του έδωσαν συγκεκριμένο περιεχόμενο, γράφοντας έτσι Ιστορία. Ο αγώνας για την ελευθερία, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, η Μικρασιατική Εκστρατεία, ο Ελληνο-Ιταλικός Πόλεμος, η Αντίσταση στην Κατοχή, ανέδειξαν την μεγάλη εθνική αξία της Σχολής και την προσήλωση του προσωπικού της, σε συλλογικό επίπεδο, στα εθνικά ιδεώδη.
Δεν είναι τυχαίο πως στελέχη του τακτικού στρατού, προερχόμενα από τη ΣΣΕ, στελέχωσαν τα ηγετικά κλιμάκια της μεγάλης Εθνικής Αντίστασης στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής την περίοδο 1941-1944, οργάνωσαν τον αγώνα και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, πολλά στελέχη με δική τους πρωτοβουλία εντάχθηκαν στις συμμαχικές δυνάμεις και πολέμησαν ηρωικά, σε όλα τα πολεμικά μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορική μνήμη αποτελεί συστατικό στοιχείο της έννοιας και του περιεχομένου της Εθνικής ‘Αμυνας. Η ιστορική μνήμη αποτελεί την ψυχή της Εθνικής ‘Αμυνας. Με αυτή την έννοια είναι εθνική μνήμη».

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ

«Οι σημερινοί Ευέλπιδες, οι αυριανοί αξιωματικοί και ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, αποτελούν το αύριο, το μέλλον της Εθνικής Άμυνας με ορίζοντα το 2050.
Αυτοί θα κρατούν τη σκυτάλη που ξεκίνησε το 1828 και θα τη φέρουν μέχρι τα μισά του 21ου Αιώνα. Βαρύ αλλά ωραίο φορτίο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η συνεχής αναβάθμιση της παρεχομένης από τις στρατιωτικές σχολές εκπαίδευσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Στηρίζουμε το έργο όλων των Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την παρεχόμενη εκπαίδευση και τις δραστηριότητες αυτών και θα εξακολουθήσουμε να συμβάλουμε έμπρακτα στη βελτίωση της ακαδημαϊκής και υπηρεσιακής σας καθημερινότητας», κατέληξε.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

«Το υψηλό σας επίπεδο και οι κορυφαίες επιδόσεις σας είναι η μεγαλύτερη εγγύηση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα»

«Εμείς, ως εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας, σας διαβεβαιώνουμε ότι προσφέρουμε το μέγιστο της φροντίδας μας και των προσπαθειών μας, μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ώστε να λαμβάνετε την καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση στους τομείς της και τους χώρους της στρατιωτικής δραστηριότητας», επισήμανε με τη σειρά της η υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, απευθυνόμενη στους παρισταμένους νέους Ευέλπιδες.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

«Το υψηλό σας επίπεδο και οι κορυφαίες επιδόσεις σας είναι η μεγαλύτερη εγγύηση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, σήμερα και στο μέλλον», είπε και πρόσθεσε ότι «η των Ευελπίδων Σχολή, σήμερα, συνεχίζει την πορεία που ξεκίνησε το 1828 και αποτελεί την εγγύηση της συνέχειας και της διαφύλαξης των Ιερών και των Οσίων της Φυλής μας».

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΣΕ