Εξοπλιστικά

Εξοπλιστικά : Είναι τυχαία η επίσκεψη του Νορβηγού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα; 

 

 

 

Επίσκεψη με μεγάλο ειδικό βάρος πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Νορβηγός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Και αυτό γιατί η επίσκεψη που κάνει ο Νορβηγός Ναύαρχος Haakon Bruun-Hanssen γίνεται λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα, κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο, και ελάχιστες εβδομάδες μετά την ψήφιση του Μνημονίου Ελλάδας – Νορβηγίας από την Βουλή.

Μια συμφωνία που ανοίγει δρόμους για την συνεργασία των Αμυντικών Βιομηχανιών Ελλάδας – Νορβηγίας στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών, συστημάτων και υπηρεσιών, με τους Νορβηγούς να «χτυπούν» στα ίσια τα γαλλικά οπλικά συστήματα.

Τα πλεονεκτήματα μάλιστα που προβάλλει η Νορβηγία προς την Ελλάδα είναι δυο :

Πρώτον δίνει στην Ελλάδα μεγάλες δυνατότητες στην απόκτηση τεχνογνωσίας και δεύτερον οι Νορβηγοί υποστηρίζουν πως σε ορισμένα συστήματα μπορούν να προσφέρουν τιμές κάτω και από το 1/3 των γαλλικών συστημάτων ή και φτηνότερες.

Από την άλλη βέβαια η κραταιά γαλλική βιομηχανία δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια αφού και έχει ήδη μεγάλη παρουσία στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, και φυσικά είναι πανευρωπαϊκή δύναμη εγνωσμένου κύρους και σαφώς έχει μάθει να μην κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Οπότε η γαλλική απάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρότι ο Μανουέλ Μακρόν δεν έχει στην ομάδα των επιχειρηματιών που τον ακολουθούν εκπροσώπους της Αμυντικής Βιομηχανίας στην παρούσα φάση.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,