αμερικανική βουλή

Τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δύο μέλη από την Αμερικανική Βουλή.

 

 

Τη θέση τους ότι θα πρέπει να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στην Κύπρο εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, Έντουαρντ Ρόις και το μέλος της Επιτροπής, Έλιοτ Ένγκελ.

Στην επιστολή τους οι Ρόις και Ένγκελ εκφράζουν επίσης την ισχυρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για λύση του Κυπριακού και αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ούτε η Τουρκία ούτε καμιά άλλη χώρα έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί το δικαίωμα αυτό.

«Οι διενέξεις και η αναταραχή αποτελεί μακρά Ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου όμως μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνεργασία. Με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ να εργάζονται μαζί αυτοί οι πόροι προωθούν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σε όλη τη Μεσόγειο. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην τουρκική παρεμβατικότητα υπονομεύσει αυτό τον στόχο».

Εκφράζουν δε ανησυχία για το ότι οι τουρκικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η δυνατότητα της Κύπρου να αναπτύξει πλήρως τους φυσικούς της πόρους εντός της ΑΟΖ μόνο υπονομεύουν αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επιστολή ημερομηνίας 16 Αυγούστου 2017, οι δύο Αμερικανοί Βουλευτές εκφράζουν επίσης ισχυρή υποστήριξη στις στενές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ και εκτιμούν “τη σταθερή σας δέσμευση ως προς τις ισχυρές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κύπρο και προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί σας σε αυτά και σε σειρά άλλων ζητημάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,