ΕΥΡΩ ΨΑΛΙΔΙ

Αναδρομικά αποστράτων: Νέες εξελίξεις στο θέμα μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΑ τι λένε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το ΥΠΕΘΑ.

 

«Αλαλούμ» έχει γίνει με την καταβολή των αναδρομικών στους απόστρατους, πράγμα που εντόπισε από την πρώτη κιόλας στιγμή το Armynow.net, μετά από καταγγελίες αναγνωστών μας.

Τα όσα έχουν συμβεί έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς δεν είναι λίγοι οι απόστρατοι που είτε έλαβαν «κουτσουρεμένα» αναδρομικά ή και καθόλου.

Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση, αν και δεν είναι ο υπεύθυνος φορέας το ΥΠΕΘΑ, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ, δόθηκαν οδηγίες για να διερευνηθούν και να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες οι οποίες μας καταγγέλθηκαν.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) επισκέφθηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Τμήματος Στρατιωτικών Συντάξεων.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση η Διευθύντρια απάντησε ότι για όσους δεν έλαβαν αναδρομικά ( μηδενική πίστωση ) δεν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Μαρτίου. Επίσης για όλους τους αποστράτους θα γίνει επανέλεγχος ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η ΠΟΑΣΑ από την πλευρά της έθεσε τα κατωτέρω θέματα:
1. Μεγάλος αριθμός αποστράτων δεν έλαβε ( μηδενική πίστωση ) αναδρομικά .
2.Μεγάλος αριθμός αποστράτων έλαβε ποσό αναδρομικών λιγότερα των δικαιουμένων .
3. Το σύνολο των αποστράτων έλαβε αναδρομικά 47 μηνών, αντί των δικαιουμένων 77 μηνών, όπως επιτάσσουν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε. , η υλοποίηση των οποίων αποτελεί και αίτημα της Ομοσπονδίας μας.

Παράλληλα, στη συνάντηση αυτή η Ομοσπονδία μας κατέθεσε υπόδειγμα Αίτησης προς το Γ.Λ.Κ. προκειμένου οι απόστρατοι ενημερωθούν για τον τρόπο υπολογισμού των αναδρομικών τους, λαμβάνοντας υπόψη την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, αλλά και σεβασμού του έργου και του χρόνου των υπαλλήλων της αρμόδιας Διεύθυνσης. Την ανωτέρω Αίτηση η Διευθύντρια θα μελετήσει προκειμένου λάβει την ηλεκτρονική μορφή , μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ.