Λεφτά, χρήματα, ειδικά μισθολόγια

Η υπόσχεση για τα αναδρομικά παραμένει υπόσχεση και ο σεβασμός στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την θέση της αντιπολίτευσης με πύρινους λόγους εξηγούσε γιατί οι «ένστολοι», όπως αποκαλεί  τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης και αποδοχών.


Η πραγματικότητα είναι ότι το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων είναι φτωχολόγιο και καταρτίσθηκε για να τους αποκλείσει από δικαιώματα που είχαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Οι αγώνες των ενστόλων μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία και η άρνησή τους να σταθούν απέναντί της, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – 2012


Όταν όμως έγινε κυβέρνηση όλα αυτά ξεχάστηκαν. Ξεχάστηκε ακόμα και η ηθική δέσμευση για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που έδωσε τόση ελπίδα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α.

Ίσως τώρα πια η κυβέρνηση που έχει πολύ πιο «δικά της» κομμάτια ψηφοφόρων απέναντι της (πχ εργαζόμενοι στην ΔΕΗ) να εκτιμάει πως αλλού πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της και όχι σε ένα κομμάτι ψηφοφόρων που δεν το θεωρεί και τόσο σίγουρο.

Το βέβαιο είναι πως η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ παραμένει πεδίο «προεκλογικής αντιπαράθεσης» με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα επιτρέποντας έτσι στην αντιπολίτευση να λέει πως όταν η οικονομία ανακάμψει από τα πειράματα της τωρινής κυβέρνησης θα δώσει το υπόλοιπο 50%

Και αυτό είναι το σημαντικό. Οτι 3 χρόνια μετά έχουμε μείνει στο σημείο να μην χρειάζεται κανείς να δώσει ούτε μια σταλιά ελπίδα στα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. και να θεωρείται σχεδόν «παροχή» η εφαρμογή της νομιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑ