ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

Ανεβάζει την ένταση η Άγκυρα, με νέα προκλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει ότι δεν θα δεχτούν συμβουλές από την Ελλάδα στο θέμα της ΑΟΖ!

 

 

Με μία προκλητική ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κλιμακώνει την αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Ελλάδα για το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τη Δευτέρα θα αρχίσει τις γεωτρήσεις το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πορθητής».

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ διαμηνύει σαφώς και κατηγορηματικώς ότι δεν πρόκειται να δεχτεί συμβουλές από την Αθήνα, ενώ η Τουρκία θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Σχετικά με την οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία, όπως ίσχυε και πριν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις.

Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του όνιζε ότι «η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία».