κατσιφασ εκτέλεση

Γιατί ο Κατσίφας δεν συνελήφθη, αλλά εκτελέστηκε κατά άνανδρο τρόπο;

 

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ — Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες ”έζησαν” μέσω της τηλεόρασης, την εκτέλεση του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κων/νου ΚΑΤΣΙΦΑ, πράξη που έλαβε χώρα στο χωριό καταγωγής του, από την Αλβανική Αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις.

Το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού, -εκτός από μία ισχνή μειοψηφία-, αντιλήφθηκε ότι ο θάνατος του εν λόγω προσώπου προήλθε από ειδικά σχεδιασμένη προς τούτο επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας με σκοπό και στόχο όχι τον αφοπλισμό, εξουδετέρωση και σύλληψή του, αλλά την εν ψυχρώ και από πρόθεση εκτέλεσή του.

Δεν χρειάζεται κάποιος-α να έχει ειδικές γνώσεις, ή να έχει υπηρετήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ή στο Στράτευμα για να καταλάβει ότι ένα μοναχικό και εγκλωβισμένο άτομο σε ελεύθερο χώρο από δεκάδες πάνοπλους σκοπευτές, ήταν de facto εξουδετερωμένο επιχειρησιακά, δεν θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των διωκτών του και ως εκ τούτου ήταν πρακτικά αδύνατο να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια,με άμεσο αποτέλεσμα,η σύλληψή του να ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου.

ΓΙΑΤΙ όμως ο Κατσίφας δεν συνελήφθη, αλλά ”εν τοις πράγμασι” εκτελέστηκε κατά άνανδρο τρόπο;

Πρώτος βασικός λόγος ήταν η ”κάθετη” εντολή της Κεντρικής εξουσίας προς τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, για την ένοπλη εξουδετέρωσή του, — με εκτέλεση–, προκειμένου αυτό να γίνει ”μάθημα προς παραδειγματισμό” και προς άλλους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, πιθανότατα φοβούμενη η Αλβανική κυβέρνηση την έναρξη κάποιας αποσχιστικής ενέργειας, σε συνεργασία και με άλλους ομοεθνείς του εκτός Αλβανίας, για την μελλοντική ανακήρυξη της Βόρειας Ηπείρου, ως αυτόνομης περιοχής.

Ο δεύτερος λόγος του ”τσαμπουκά” και του θράσους του Αλβανού Πρωθυπουργού Rama, είναι οι ”πλάτες” στήριξης του Τούρκου Προέδρου Erdogan.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την ατολμία και έλλειψη βούλησης μιας αδύναμης, συμπλεγματικής, δειλής και φοβικής Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της ήσσονος ”φωνής διαμαρτυρίας” από την εν γένει αντιπολίτευση και άλλους φορείς, ως φοβούμενους τον χαρακτηρισμό του ”ακραίου”.

Το Αλβανικό Κράτος θα μπορούσε, όφειλε και έπρεπε να αντιμετωπίσει το ανακύψαν θέμα σαν ένα πολιτισμένο Κράτος που επιθυμεί διακαώς την είσοδό του στην Ε.Ε. και να καταλάβει ότι ανήκει στον Ευρωπαικό χώρο και όχι στην υποσαχάρια Αφρική και να μην ενεργεί ως ”Κράτος-μαφία” που δολοφονεί όποιον ”δεν γουστάρει”.

Κατά τα άλλα ισχύει το γνωμικό. ”ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος”…. και ”ο νοών νοείτω”…….