ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

Δικαίωμα να κάνουν αγορές στα στρατιωτικά πρατήρια της χώρας έχουν πλέον όλοι οι εκπαιδευτικοί μετά την απόφαση που υπέγραψε ο ΑΝΥΕΘΑ ικανοποιώντας αίτημα της ΟΛΜΕ

 

 

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση για όλους τους εκπαιδευτικούς προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας καθώς υπέγραψε πριν λίγες ημέρες την απόφαση με την οποία θα επιτρέπεται η είσοδος για ψώνια στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα στρατιωτικά πρατήρια της χώρας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ΑΝΥΕΘΑ μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του στο fb σημειώνοντας μάλιστα ότι με αυτό το τρόπο ικανοποιεί το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η ΟΛΜΕ (το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών) σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Ο Πάνος Ρήγας φυσικά γνωρίζει πολύ καλά ως εκπαιδευτικός που είναι  – και επιμένει να το υπενθυμίζει σε πολλές επισκέψεις του ως ΑΝΥΕΘΑ – ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μεγάλη βοήθεια για δασκάλους και καθηγητές και κυρίως στην επαρχία όπου πολλοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με ένα μισθό.

Ταυτόχρονα, όμως η κίνηση αυτή όπως μας επισημάνθηκε από στρατιωτικούς θα αποτελέσει και μεγάλη στήριξη για τα ίδια τα πρατήρια που θα δουν αύξηση στα εσοδά τους. Ακόμα παραπέρα παρατήρησαν στο armynow.net αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο Μετοχικό Ταμείο, στο οποίο μέρος των εσόδων πηγαίνει για τη στηριξή του. Φυσικά, θα υπάρξουν και αντιδράσεις από μερίδα στρατιωτικών αλλά μένει να αποδειχτεί από την εφαρμογή του αν το τελικά υπάρχει όφελος για όλους

Οι όροι εφαρμογής του μέτρου πάντως θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό έχει επανέλθει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς η δυνατότητα σίτισης και στις στρατιωτικές λέσχες.

Όπως σημείωσε και ο ίδιος ο Πάνος Ρήγας στη σελίδα του στο fb:

«Μετά την υπογραφή υπουργικής απόφασης, θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής η είσοδος των εκπαιδευτικών -μόνιμων και αναπληρωτών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- στα στρατιωτικά πρατήρια της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει προ ημερών το προεδρείο της ΟΛΜΕ, σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας».