Κύπρος ΑΟΖ

ΑΟΖ: Το «παιχνίδι» που παίζουν οι Τούρκοι στην Κύπρο έχει στρατηγικό βάθος. Το πιο κρίσιμο ίσως ερώτημα είναι πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο. Στρατηγός αποκαλύπτει.

Όσο προχωρούν οι μέρες το ερώτημα για το πόσο έτοιμη είναι να κλιμακώσει την επιθετική ρητορική της η Τουρκία ζητά απάντηση. Η Κύπρος και η Ελλάδα παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση της Άγκυρας.

Από την άλλη ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να διασκεδάζει με αυτό το «παιχνίδι» που ανοίγει και πάλι θέμα για την ΑΟΖ.

Για τις προϋποθέσεις  ενός ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου μίλησε ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ και στρατηγός, Ανδρέας Πενταράς.

Ο κ.Πενταράς που μίλησε στο Sigmalive ανέφερε ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει μια τεχνητή ένταση με αρκετούς αποδέκτες, με πρώτη στην σειρά την Κυπριακή Δημοκρατία.
 

Στόχος είναι η αναστολή των ερευνών αλλά και να αποδείξουν ότι η περιοχή αυτή είναι συμφερόντων τους. Στόχο έχει επίσης η ένταση αυτή και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Κύπρος για εξόρυξη φυσικού αερίου.

Ο στρατηγός Πενταράς ανέφερε ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου για τον πολύ απλό λόγο όπως εξήγησε, ότι το θερμό επεισόδιο χρειάζεται δυο για να γίνει.

Η Τουρκία ανέφερε αυτή την ώρα δεν έχει αντίπαλο. Στην περιοχή επεσήμανε δεν έχει ούτε Πολεμικό Ναυτικό ούτε και δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Θερμό επεισόδιο εξήγησε ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ είναι ένα φύσει στρατιωτικό μέσο με στρατιωτικά πυρά. Αναφορικά με την ένταση που μπορεί να προκληθεί στο οικόπεδο 6 εκεί δηλαδή όπου η Τουρκία «αξιώνει» κομμάτι ως δικό της, ο κ.Πενταράς σημείωσε ότι το μόνο που θα μπορούσε να κάνει εκεί….

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή: SIGMALIVE

 
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,