στρατός

Άλλος ο μποναμάς του κοινωνικού μερίσματος που τον γεύτηκαν όπως λένε τα στοιχεία ημεδαποί και αλλοδαποί και άλλος ο μποναμάς με τις απολύσεις.

Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αναστατωθεί καθώς η κυβέρνηση ανακάλυψε νόμο με τον οποίο Υπαξιωματικοί ή αποστρατεύονται ή παραμένουν εκτός οργανικών θέσεων (άρα χωρίς επιδόματα άρα χωρίς κίνητρο) λόγω της συμπλήρωσης ορίου ηλικίας.

Οι απολύσεις, γιατί αυτό επί της ουσίας είναι, έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα την πικρία όσων πρόσφεραν και μπορούν να προσφέρουν πολλά ακόμα όμως από την άλλη δεν είναι αυτό που θα λέγαμε κεραυνός εν αιθρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε σε ένα από τα λίγα πράγματα που υπήρξε διαχρονικά ξεκάθαρος και συνεπής ήταν η απόφαση του να συρρικνώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις αφού υποστήριζε ακόμα και στις αρχές του 2014 πως: « Στο νέο μοντέλο, η δομή των ΕΔ θα σχεδιαστεί από μηδενική βάση με στόχο τη μετάβαση σε ΕΔ μικρότερου και ευέλικτου σχήματος και υποδομών αλλά μεγάλης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας. Στόχος η μείωση του κόστους, χωρίς να θιγεί το αξιόμαχο των ΕΔ». 

Είναι προφανές πως το μικρότερο σχήμα δεν αναφερόταν ποτέ στον…μέσο όρο ύψους, όσοι και αν κάποιοι δεν ήθελαν να το πιστέψουν.