ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη Σχολή Οικονομικού.

 

 

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη Σχολή Οικονομικού (ΣΧΟ), στο Στρατόπεδο «ΓΑΖΗ», την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στην Αθήνα, όπου την τρέχουσα περίοδο εκπαιδεύονται Λοχαγοί του Οικονομικού Σώματος στο Προκεχωρημένο Σχολείο.

Ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία προς τους εκπαιδευόμενους και το προσωπικό της Σχολής, κατά την οποία αφού τους συνεχάρη για τον υψηλό επαγγελματισμό τους, επισήμανε ιδιαίτερα τα παρακάτω:

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

– Την ανάγκη κατανόησης της κομβικής σημασίας του «οικονομικού ελιγμού», σε όλες τις εκφάνσεις και δράσεις του Στρατού Ξηράς.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

– Την ανάγκη συνεργασίας και συνεργειών που πρέπει να αναπτυχθούν με την εκπαιδευτική, ερευνητική και εν γένει επιστημονική κοινότητα, ώστε ο Στρατός Ξηράς να είναι δυνατόν να συμμετέχει σε κρίσιμα για το μέλλον ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

– Την επιδίωξη ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των στελεχών, όπως απαιτούν οι σύγχρονες εξελίξεις, στο γεωστρατηγικό, στο τεχνολογικό και στο τακτικό επίπεδο.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Τέλος, ο Αρχηγός συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους, αναπτύσσοντας τη σημασία της ηγεσίας για τη βελτίωση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.