Πυρετεχνουργοί Πολεμική Αεροπορία

Εξαφανίζει ουσιαστικά το επίδομα επικινδυνότητας για τους πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας η νέα υπουργική απόφαση. Θα υπάρξουν άραγε πυροτεχνουργοί το 2018;

 

Ως άρθρο «βόμβα» μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο 10 του ΦΕΚ 1762/22 Μαι 17 (Τεύχος Β΄) και η παράγραφος 3 το «φυτίλι» για τους Πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για «βόμβα» που θα εκραγεί την πρωτοχρονιά του 2018 και τα θύματα από την έκρηξή της θα είναι στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας με την εξειδίκευση του Πυροτεχνουργού.

Την ημέρα εκείνη ξεκινά η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης με τίτλο “Καθορισμός ύψους, δικαιούχων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων” που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με αυτήν το επίδομα επικινδυνότητας για τους πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας μειώνεται κατά 40% και από 14,67€ ανά επέμβαση κατεβαίνει στα 8.8€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Επίδομα επικινδυνότητας: Τσεκούρι στο πτητικό! – ΕΓΓΡΑΦΟ

Παράλληλα μειώνεται κατά 91,6% ο αριθμός των εξουδετερώσεων ή καταστροφών που μπορούν να κάνουν, δηλαδή από 12 κατεβαίνει σε μια!
 Για να ακριβολογούμε η αποζημίωση του Πυροτεχνουργού από 1/1/18 θα είναι 8.8€ ανά ημέρα εργασίας/ανά μήνα και αφορά στελέχη που υπηρετούν στην Ελλάδα και (προσοχή) όχι στο εξωτερικό.

Το επιχειρησιακό έργο των Πυροτεχνουργών της ΠΑ ανεκτίμητο σε καιρό ειρήνης, ασκήσεων, αεροπορικών ατυχημάτων και κρίσεων, όπως βεβαίως και των υπολοίπων στελεχών των ΕΔ που τους χορηγείται επίδομα κινδύνου.

Το επίδομα όμως που πρόκειται να τους χορηγηθεί δεν ανταποκρίνεται στην εργασία που πρόκειται να προσφέρουν. Ποιος θα διακινδύνευε τη ζωή του για 8,8€ μικτά;

Για του λόγου το αληθές το επίδομα κινδύνου σήμερα είναι 176,04€ (προ φόρων), και από 1/1/2018 θα κατέβει στα 8,8€ (προ φόρων), δηλαδή 95% μείωση.

Εκρηκτικός συνδυασμός για εξουδετέρωση, όχι όμως από Πυροτεχνουργούς της Πολεμικής Αεροπορίας.  Θα υπάρχουν άραγε μετά την 1/1/2018; 

Δείτε όλη την υπουργική απόφαση

Επίδομα επικινδυνότητας by Ioanna Iliadi on Scribd
 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY