Δαβάκης

 

Αναξιόπιστο χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης με αφορμή την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων

 

Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. σχετικά με το ύψος των εσόδων από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτει το μέγεθος του εμπαιγμού του κ. Καμμένου προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ισχυριστεί ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα έφθαναν φέτος «με τους μικρότερους υπολογισμούς γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», ενώ είχε εκφράσει επίσης την ελπίδα ότι «μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια θα φτάσουμε στα 500 και στα 600 εκατομμύρια, που αναλογούν στο 1/3 ουσιαστικά των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Από την ανακοίνωση της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. πληροφορούμαστε ότι το ποσό που συγκεντρώνεται από τους διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα αγγίζει το ύψος των 649.200 ευρώ ετησίως, ενώ το σύνολο των εισπράξεων σε βάθος εικοσαετίας εκτιμάται στο ύψος των 13,5 περίπου εκατομμυρίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμμένος έχει αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστος.

Το ερώτημα είναι αν αυτή τη φορά θα έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να απολογηθεί προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη για τα όσα ψευδώς ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,