6ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Διοικητών Αεροπαβατικών Δυνάμεων

Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, κ.α.

 

 

Το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 26 έως και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 6ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Διοικητών Αεροπαβατικών (Α/ΑΒ) Δυνάμεων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», υπό την αιγίδα της Ιης Μεραρχίας Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Ισπανία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Διοικητές της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, της Ιης ΜΠ, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ- ΑΛ, της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ), του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και εκπρόσωποι του ΓΕΣ, του ΓΕΑ, 1ης Ταξιαρχίας
Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).

Στο συνέδριο αναδείχθηκε μεταξύ άλλων, η αξία της Διοίκησης και Έλεγχου στις Α/ΑΒ Επιχειρήσεις, η ανάγκη για όσο το δυνατόν ευρύτερη τυποποίηση των ενεργειών, καθώς και η αποδοτικότερη ενσωμάτωση των επιμέρους εθνικών δυνάμεων σε μια πολυεθνική επιχείρηση.

Τέλος, παρουσιάσθηκαν θέματα Α/ΑΒ επιχειρήσεων και δυνατότητες συμμετεχόντων Σχηματισμών, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε επεξεργασία των Βασικών Οδηγιών Επιχειρήσεων (ΒΟΕ) Α/ΑΒ Επιχειρήσεων, οι οποίες θα υποβληθούν στο ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενέργειες.