Δ΄ΣΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ

Εκτέλεση εντυπωσιακών βολών καμπύλης τροχιάς σε συνδυασμό και υποστήριξη πεζικού – τεθωρακισμένων προσομοιώνοντας σε πραγματικές συνθήκες.

 

Εντυπωσιακές ήταν για μια ακόμα φορά βολές καμπύλης τροχιάς με ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα)  προσομοιώνοντας σε πραγματικές συνθήκες μάχης, που πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ΣΣ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, το διάστημα 06 έως 09 Νοεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει στην ανακοινωσή του το ΓΕΣ, οι βολές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων Πυροβολικού:

– Tου Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ»,
– Tων ΧΙΙ και XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ» –
XVI Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ»).
– Tης 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

Οι βολές που έγιναν

Το προσωπικό  εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων RM-70, Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’.

Οι βολές συνδυάστηκαν με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα) που ενεργούν στην ΠΕ/Δ΄ΣΣ, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.

Οπως σημειώνει συμπερασματικά το ΓΕΣ: Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης στις εμπρός Διοικήσεις. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων. Υπερήφανοι για το προσωπικό μας!!!

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του ΓΕΣ από τις βολές: