ΕΑΑΣ: Με λαμπρότητα τελέστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου η τελετή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση για την επέτειο του ΌΧΙ παρευρέθησαν εκπρόσωποι κομμάτων, των αρχηγών των επιτελείων, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας κ. Σακελλάριου,της Εκκλησίας, τ.πρόεδροι της ΕΑΑΣ.

Την τελετή άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ αντγος ε.α κ. Βασίλειος Ροζής, κεντρικός ομιλητής είχε οριστεί ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωστάρας οποίος παρουσίασε το θέμα “Ο φθόγγος και το ήθος της ελληνικής ελευθερίας”. Ακολούθησε η μουσική της ΑΣΔΥΣ με τραγούδια από τον περίφημο δίσκο του Γιώργου Κατσαρού και του Πυθαγόρα “Αλβανία”, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο παρευρισκόμενος συνθέτης του δίσκου “Αλβανία”  Γιώργος Κατσαρός ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε στο πιάνο κάποιες μελωδίες καταχειροκροτούμενος απ’ το κοινό. Συντονιστής της τελετής ήταν ο υπτγος ε.α κ.Μπολώσης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον ομιλητη,  στον παρευρισκομένο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κύριο Ν. Σακελλαρίου, και στο συνθέτη Γιώργο Κατσαρό.

 

 

LEAVE A REPLY