Τουρκία συλλήψεις

Έβρος: Εννέα Τούρκοι συνελήφθησαν στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, την ώρα που επιχειρούσαν να τα περάσουν. Κατηγορούνται ως γκιουλενιστές

Στα ελληνο-τουρκικά σύνορα συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι, την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Το περιστατικό έγινε χθες στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Οι έξι από αυτούς, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από την εργασία τους με την κατηγορία της πίστης τους στον ιεροκήρυκα και φανατικό εχθρό του Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τα εννέα άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω στα σύνορα, όπως αναφέρεται, την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν το ποτάμι.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα. Χιλιάδες εξ αυτών έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους.
 

Περίπου 41.000 άτομα έχουν συλληφθεί, αναμένοντας να δικαστούν.

Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προκάλεσε τον θάνατο 270 ατόμων και τραυμάτισε άλλους 2.000. Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο Γκιουλέν είναι επικεφαλής ενός κινήματος με την ονομασία Hizmet (« υπηρεσία», στα τουρκικά), το οποίο περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό σχολείων, συλλόγων και επιχειρήσεων. Αυτό το κίνημα η κυβέρνηση Ερντογάν το αποκαλεί «τρομοκρατική οργάνωση».

 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Δημοσιογράφος, Ερευνήτρια Ασχολείται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ από τι 1991. Από το 2000 και μέχρι το 2012 κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Το 2016 ανέλαβε την ιστοσελίδα Onalert.gr και παρέμεινε για ένα περίπου χρόνο. Είναι απόφοιτος Παντείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (Master Of Arts) στην Δημοσιογραφία, από το Αυστριακό πανεπιστήμιο Danube University of Krems. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας