Χρήμα

Ειδικά Μισθολόγια: Νυχτερινή αποζημίωση για τους στρατιωτικούς που εργάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

 

 

Η τροπολογία κατατίθεται την τελευταία στιγμή και στόχο έχει να κατευνάσει τις αντιδράσεις που έχουν εγερθεί για το νομοσχέδιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για επιτυχία της ΠΟΜΕΝΣ η οποία με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο στη Βουλή όσο και στα κόμματα πίεσε για αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Ωστόσο όπως αναφέρουν στελέχη της, η ΠΟΜΕΝΣ παραμένει σταθερή στο αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση. Με τέτοια επιδόματα δεν λύνεται το πρόβλημα έλεγαν.
 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η ΠΟΜΕΝΣ στη Βουλή για τα ειδικά μισθολόγια – Τι είπε

Ειδικά μισθολόγια: Η ΠΟΜΕΝΣ ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας, είχε αναφέρει τα προ πρόβλημα της υπερωριακής απασχόλησης στο Κοινοβούλιο, λέγοντας τα εξής:

“Και επίσης καλείστε να ψηφίσετε κάτι που είναι πρωτοφανές στα χρονικά! Οι στρατιωτικοί -γράφει στο άρθρο 127- δεν έχουν ωράριο!

Προβλέπει ένα επίδομα “ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας λόγω της απασχόλησης χωρίς ωράριο”.

Καταργεί ή όχι το θεσμοθετημένο 40ωρο  εργασίας; Πολλοί συνάδελφοι λόγω υπηρεσιακών αναγκών, εργάζονται πάνω από 8 ώρες την ημέρα.

Γιατί να μην πληρωθούν τις υπερωρίες για όσες πρόσθετες ώρες εργαστούν;

Δεν είναι αδικία να μας δίνουν ψίχουλα για να εργαζόμαστε χωρίς ωράριο όλη μέρα;”
 

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε:
 

Το πρώτο εδάφιο της παρ Δβ του άρθρου 127 του σχεδίου νόμου, αντικαθίσταται ως εξής:

β. Στο ίδιο ως άνω προσωπικό καθώς και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δυο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης

Τροπολογία
 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,