Λεφτά, χρήματα, ειδικά μισθολόγια

Έρχονται ειδικά μισθολόγια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, λέει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αναφέρει πότε θα ψηφιστούν.

 

Ανακοίνωση – έμμεση απάντηση στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι στις αρχές του 2017 θα ψηφιστεί το νέο σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει:

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά μήπως γίνει κατανοητό. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Ήδη προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2017 η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και επομένως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά αλλαγή στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Το νέο μισθολόγιο δεν προβλέπει κανενός είδους πάγωμα μισθολογικών προαγωγών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβάνει τα οικονομικά κλιμάκια που θεσμοθετήθηκαν και δεν προβλέπει καμιά απολύτως μείωση αποδοχών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και αποστράτους.

 

 

Μισθολογικές προαγωγές: Τι είπε ο Άδωνις για τον Βίτσα

Η ΝΔ ανεβάζει στροφές στα θέματα του στρατιωτικού προσωπικού ζητώντας απαντήσεις. Ο Α. Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα στον Βίτσα για τις μισθολογικές προαγωγές Το μορατόριουμ της ΝΔ στις σχέσεις της με το ΥΠΕΘΑ φαίνεται τελείωσε απο την στιγμή που, όπως εκτιμούν στην αντιπολίτευση, φάνηκε οτι η κυβερνητική πλευρά δεν γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα ούτε έχει λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Δημοσιογράφος, Ερευνήτρια Ασχολείται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ από τι 1991. Από το 2000 και μέχρι το 2012 κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Το 2016 ανέλαβε την ιστοσελίδα Onalert.gr και παρέμεινε για ένα περίπου χρόνο. Είναι απόφοιτος Παντείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (Master Of Arts) στην Δημοσιογραφία, από το Αυστριακό πανεπιστήμιο Danube University of Krems. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας