Δημήτρης Βίτσας

Εξοπλιστικά: Για τις αναβαθμίσεις αλλά και την απόκτηση αμυντικού υλικού μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας. Με την ευκαιρία απάντησε και στην τουρκική προκλητικότητα.

Για όλα  μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας στο 5o συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια.

Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε πως η δήθεν ευημερία με δανεικά δεν πρόκειται να επιστρέψει ούτε πρέπει να είναι επιθυμητή ( γιατίείναι η πολιτική που διαμόρφωσε χρέος 320 δις ευρώ) και υποστήριξε πως η νέα πορεία της χώρας πρέπει να στηρίζεται σε δύο πυλώνες:

– Παραγωγική ανασυγκρότηση
– Αναδιανομή προς τους ασθενέστερους

Για την πρόοδο της χώρας φυσικά είναι σημαντική η ύπαρξη περιβάλλοντος ασφάλειας.

Σήμερα όπως ανέφερε ο ΑΝΥΕΘΑ έχουμε σε εξέλιξη ή συζητάμε προς άμεση υλοποίηση πολύ σημαντικά πράγματα, όπως η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, η αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών, η απόκτηση και αναβάθμιση ελικοπτέρων και συνεργασίες και σε άλλα επίπεδα.
 

Οι συνεργασίες αυτές, τόνισε,  έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και μεγάλες προοπτικές για κάλυψη της ευρύτερης περιοχής με επίκεντρο την Ελλάδα.

Ειδικά στην αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση πιστεύει στο ρυθμιστικό ρόλο του κράτους στη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ο Δ. Βίτσας: «προχωράμε στη κατάρτιση Μητρώου Επιχειρήσεων Αμυντικού Τομέα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου να ενισχυθεί η φερεγγυότητα με την πιστοποίηση των πραγματικών κατασκευαστών αμυντικού υλικού

Ο Δημήτρης Βίτσας όμως άρπαξε την ευκαιρία για να εξηγήσει στην Τουρκία πως ο δρόμος της έντασης δεν οδηγεί πουθενά.

Όπως τόνισε η  χώρα μας είναι υποχρεωμένη να διατηρεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε υψηλή ετοιμότητα και κατ’ επέκταση με υψηλή διαθεσιμότητα των οπλικών τους συστημάτων, που απαιτούν ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανική και τεχνολογική υποδομή.

 
 

 Όλα  αυτά υπηρετούν τη στρατηγική της αποτροπής, που για εμάς έχει ύψιστη σημασία. Είναι μια στρατηγική ειρήνης που αποτελεί ταυτόχρονα παράγοντα σταθερότητας σε μια τόσο ασταθή περιοχή.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτελούν τον αποτρεπτικό τους ρόλο, γιατί είναι ισχυρές, με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και βέβαια και πάνω από όλα, με υψηλό φρόνημα.

 
 

 Αντιμετωπίζουμε, κατέληξε ο ΑΝΥΕΘΑ, την όποια απειλή με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και στρατηγικό πνεύμα. Είμαστε σε θέση να διακρίνουμε το βάθος και την πολιτική ουσία των όποιων απειλών και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα ανάσχεσής τους και να απαντάμε κάθε φορά με τον τρόπο που εμείς επιλέγουμε.

 Έτσι φίλοι και «φίλοι» ξέρουν και επιλέγουν αν θέλουν να ‘χουν καλούς γείτονες ή όχι. Σε κάθε περίπτωση αστοχούν αν αμφιβάλουν για την ετοιμότητα μας, την αποφασιστικότητά μας και την αποτελεσματικότητά μας.

 
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,