ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΝ μετά από πρόσκληση του Ρουμάνου Ομολόγου του. Με ποιούς συναντήθηκε και ποιά μέρη επισκέφτηκε

 

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ναυτικών Ελλάδας και Ρουμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Ρουμανία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 13 έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Vice Admiral Alexandru Mirsu.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών, ενώ συναντήθηκε και με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας General Nicolae-Ionel Ciuca.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης επί των εξελίξεων και των δραστηριοτήτων του Ναυτικού της Ρουμανίας, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τη Ναυτική Ακαδημία της Ρουμανίας, τη Ναυτική βάση Κωνστάντζας όπου και ξεναγήθηκε στη φρεγάτα Regina Maria και στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο Mircea.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ