Ερντογάν Τουρκία

Γκρέμισε το όνειρο της κυβέρνησης για μια «ευχάριστη ατμόσφαιρα» ο Ταγίπ Ερντογάν. Με συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ άνοιξε πάλι θέμα Λωζάνης!

«Γκριζάρει» τα νησιά μας ο σουλτάνος

«Ψάχνεται» και στον εναέριο μας χώρο

Αμφισβητεί όλα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ: Η Συνθήκη της Λωζάννης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χρειάζεται «επικαιροποίηση», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.

Αν και δεν εξήγησε ακριβώς τι αλλαγές επιδιώκει, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι οι αποστάσεις ανάμεσα σε ορισμένα νησιά είναι «προβληματικές», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι διαφορές που αφορούν τα χωρικά ύδατα των δύο κρατών, τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα μπορούν να επιλυθούν «εύκολα».

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης και πως ο Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε να του δώσει τους πραξικοπηματίες.

Συμπερασματικά ο Ταγίπ Ερντογάν πόνταρε στην κακή προετοιμασία της κυβέρνησης και τώρα όπως όλα δείχνουν έρχεται έτοιμος να ανάψει «φωτιές» εντός ελληνικού εδάφους!

 

ΣΧΟΛΙΑ