Τζιχαντιστές

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος για οργανωμένους πυρήνες τζιχαντιστών που δρουν στην Αττική, εντός άτυπων τζαμιών, κάνοντας κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής καταθέτοντας τη σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα τον ρωτά τι μέτρα έχει λάβει για να μην εισρεύσουν στην Ελλάδα οι πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και πως προτίθεται να αντιμετωπίσει την λειτουργία των χώρων που λειτουργούν ως τζαμιά.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Εύλογη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία προκαλούν δημοσιεύματα που επικαλούνται έκθεση της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα δρουν οργανωμένοι πυρήνες τζιχαντιστών, οι οποίοι επιδίδονται σε κηρύγματα μίσους και διακίνησης ισλαμιστών μαχητών.

Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Καθημερινή» (3.9) γίνεται λόγος για διαβαθμισμένη έκθεση των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία, όπως προκύπτει από συλλογή έγκυρων πληροφοριών, στην περιοχή της Αττικής λειτουργούν, τουλάχιστον, 80 άτυπα τζαμιά, στα 10 από τα οποία το κήρυγμα στο οποίο επιδίδονται οι ιμάμηδες, είναι ανοιχτά υπέρ του εξτρεμιστικού Ισλάμ.

Η έκθεση, σύμφωνα με την εν λόγω εφημερίδα, μιλά «για ιεροκήρυκες που καλούν σε πόλεμο ενάντια στους ‘‘αποστάτες του Ισλάμ’’, καθώς και φανατικούς μουσουλμάνους, που στη καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής εκφράζονται ανοικτά υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και επικροτούν τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη».

Στη παράνομη αυτή δραστηριότητα φέρεται να λαμβάνουν μέρος τζιχαντιστές και από χώρες των Βαλκανίων καθώς και πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία και αλλαχού. Τα άτυπα τεμένη, πάντα σύμφωνα με την έκθεση, έχουν άμεση διασύνδεση με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως αυτή των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που σχετίζονται με τα αιματηρά τρομοκρατικά κτυπήματα στη Δυτική Ευρώπη.

Τέλος, αποκαλύπτεται η ύπαρξη πυρήνων ισλαμιστών που μεταφέρουν ισλαμιστές μαχητές από την περιοχή του Μαγκρέμπ στην Βόρειο Αφρική, προς την Ελλάδα, μέσω της Συρίας και του Ιράκ.

Σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα, («Πρώτο Θέμα», 2.9) είχαμε ακραίες ισλαμιστικές εκδηλώσεις τόσο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με κρατούμενους που φώναζαν την γνωστή κραυγή «Αλλαχού Ακμπάρ», όσο και στην συγκέντρωση μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, όπου ακούστηκαν ακραία συνθήματα.

Πρόσφατα, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει ότι επίκειται η λήψη μέτρων κατά της δράσης ακραίων ισλαμιστών στα άτυπα τζαμιά. Έως σήμερα, ωστόσο, δεν έχουμε πληροφορηθεί καμία σχετική απόφαση.

Αν και γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι της μη δημοσιοποίησης όλου του πλαισίου των μέτρων που καλείται να λάβει η ελληνική Πολιτεία έναντι ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου φαινομένου, όπως είναι ο ισλαμικός εξτρεμισμός, εντούτοις, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν με μεγάλη χρονική συχνότητα σε ευρωπαϊκές χώρες, και η γειτνίαση της πατρίδας μας με τη διακεκαυμένη ζώνη προέλευσης ακραίων στοιχείων, που εμφανίζονται ως απλοί μετανάστες ή πρόσφυγες, προκαλεί δικαιολογημένη αγωνία στους πολίτες που ζητούν καθαρές απαντήσεις.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Αληθεύουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον τύπο και αποδίδονται σε διαβαθμισμένη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση πυρήνων τζιχαντιστών εντός των άτυπων τζαμιών, που λειτουργούν στη χώρα μας;

2. Έχουν συλληφθεί και απελαθεί όσοι συμμετείχαν σε παράνομες δραστηριότητες ή σε κηρύγματα μίσους στα άτυπα τζαμιά; Αν όχι γιατί;

3. Πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε την λειτουργία των άτυπων τζαμιών, εντός των οποίων γίνονται κηρύγματα μίσους ή παράνομες δραστηριότητες;

4. Βρίσκονται εν γνώσει των υπηρεσιών σας τα στοιχεία των τζιχαντιστών που ήλθαν μέσω του πυρήνα των ακραίων ισλαμιστών, ως πρόσφυγες στην Ελλάδα;

5. Τι μέτρα έχετε λάβει για να μην εισρεύσουν στην Ελλάδα οι πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την διαφαινόμενη ήττα τους στη Συρία και στο Ιράκ;