Εθνοφύλακες

Εθνοφυλακή: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει αποφασίσει να δώσει μεγάλο βάρος στην Εθνοφυλακή γιατί πιστεύει οτι η εμπειρία της του δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα.

Το Δ΄ Σώμα Στρατού, με την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, πραγματοποίησε άσκηση Εθνοφυλάκων με αναβαθμισμένες προδιαγραφές.

Και αυτό γιατί αυτή την φορά η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε αντικείμενα αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής Ροδόπης, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Νέστου και Εχίνου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

Εθνοφύλακες Εθνοφύλακες

Η Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει συμβατική στρατιωτική απειλή όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ από γειτονική χώρα, σύμμαχο και δυνητικά εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί νέες αναδυόμενες μορφές απειλών και προκλήσεων ασφαλείας. Ορισμένες από αυτές δεν είναι αμιγώς στρατιωτικής
φύσεως, αλλά υβριδικής.

Τέτοια απειλή για παράδειγμα είναι η τρομοκρατία.

Στο πλαίσιο του καθορισμού από το ΥΠΕΘΑ του Έτους Εφέδρου και Εθνοφύλακα για το 2017, έχουν καθορισθεί δράσεις όπως:

-Οργάνωση, θεσμοθέτηση και λειτουργία Διεύθυνσης Εθνοφυλακής στο ΓΕΣ, υπό τον Α΄ Κλάδο.
-Δημιουργία διαδικτυακού συνδέσμου Ενημέρωσης Περί Θεμάτων Εθνοφυλακής, υπό τη δικτυακή φιλοξενία (web hosting) της επίσημης τοποθεσίας (site) του ΓΕΣ (www.army.gr).
-Προβολή όλων των δραστηριοτήτων της Εθνοφυλακής, με ιδιαίτερες αναρτήσεις στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ.
-Εκδηλώσεις υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την προβολή των δύο θεσμών, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις ΕΔ και το Έθνος, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία υποβολής νέων προτάσεων και καινοτόμων ιδεών για την αναβάθμιση του ρόλου και της εκπαίδευσης της Εφεδρείας – Εθνοφυλακής.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY