Δείτε καρέ – καρέ το συγκλονιστικό βίντεο και τις φωτογραφίες, πως Οπλίτες και Στελέχη των ΚΑΑΥ Πλαταμώνα έσωσαν έναν άνθρωπο που κινδύνευε.

 

 

Είναι απο τις στιγμές που αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και τα όρια έχουν ξεφύγει απο τα στάνταρ που τυχόν έχεις βάλει…

Είναι η στιγμή της ανακούφισης, όταν καταφέρνεις να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή πέραν από τα πρέπει τα πως και τα γιατί!

Τα Στελέχη και οι Οπλίτες του Στρατοπέδου των ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα, όπως έγραψε το veteranos.gr, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αφοσίωση, την εκπαίδευση και την προσφορά τους  προς τον Συνάνθρωπο που κινδύνεψε να πνιγεί σε Παραλία των Νέων Πόρων!

Ήταν περίπου 2:30 το Μεσημέρι της Πέμπτης όταν οι κραυγές μιας γυναίκας από γειτονικό Beatch Bar  σήμανε Συναγερμό στο Στρατόπεδο και την Παραλία των ΚΑΑΥ.
Ναυαγοσώστες από τους τρεις Πύργους των ΚΑΑΥ άρχισαν να τρέχουν δαιμονισμένα προς στο σημείο του συμβάντος όπου ένας ηλικιωμένος κινδύνευε άμεσα από πνιγμό!

Στο κατόπι των Ναυαγοσωστών  άρχισαν να τρέχουν και οι  Αξιωματικοί  λουόμενοι του Στρατοπέδου, αλλά και τα Στελέχη με το Ιατρικό Τμήμα των ΚΑΑΥ που έφτασε  άμεσα με Ιατρικό εξοπλισμό!

Να  σημειωθεί ότι στο σημείο και εδώ πρέπει να το επισημάνουμε έφτασε και Ναυαγώστης του Δήμου τρέχοντας με φιάλη Οξυγόνου που χορηγήθηκε άμεσα στον άνθρωπο που κινδύνευε!
Με Διαταγή του Διοικητού των ΚΑΑΥ Λοχαγού ( ΠΒ) Λέφα Γρηγορίου το Ασθενοφόρο του Στρατοπέδου (φώτο) παρέλαβε τον λουόμενο με την σύζυγό του και με συνοδεία Ιατρού τον διακόμισαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου στα Επείγοντα!

Οφείλουμε να δώσουμε και εμείς τα Εύσημα στα Στελέχη και τους Οπλίτες  για την αστραπιαία αντίδραση που έδειξαν και που οφείλεται στην Σωστή εκπαίδευση, αλλά και αίσθημα καθήκοντος που έχουν!

Να σημειωθεί οτι οι Ναυαγοσώστες των ΚΑΑΥ και ο Ιατρός είχαν τιμηθεί από τον Α/ΓΕΣ για ανάλογο περιστατικό που συνέδραμαν πάλι σε λουόμενο πριν από λίγο καιρό!

Οι ξένοι τουρίστες που είναι χιλιάδες στην περιοχή χειροκρότησαν την αποφασιστικότητα των Στελεχών του Στρατού μας που μετέφεραν στα χέρια τρέχοντας το φορείο  με  τον άνθρωπο που κινδύνευε από την παραλία στο σημείο που περίμενε το Ασθενοφόρο!

Να τονίσουμε ότι από την ώρα του Συναγερμού δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά  που το ασθενοφόρο έβγαινε από τη Πύλη του Στρατοπέδου με την Σειρήνα του να ηχεί δαιμονισμένα!

Τα εύσημα και στον Ναυαγοσώστη Γιάννη του Δήμου  (φωτό) που έφτασε τρέχοντας και αυτός στο σημείο με φιάλη Οξυγόνου και ταυτόχρονα έδωσε σήμα Συναγερμού στην δική του Ομάδα μέσω ασυρμάτου!

Θετικότατα τα σχόλια από όλους του λουόμενους  και τους παραθεριστές της παραλίας  των Νέων Πόρων και ειδικά από τους Τουρίστες των Βαλκανικών Χωρών που έχουν κατακλύσει την περιοχή, αφού το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό!

Πηγή: veteranos.grΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,