στρωτιωτικοί

Κινητικότητα εμφανίζεται στο θέμα της μετακόμισης Μονάδων εντός Αττικής. Το “φιλέτο” του Ρουφ διεκδικούν πολλοί. Γιατί όμως δεν δίνεται για την ανακούφιση των ΕΠΟΠ;

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι πρώτες σειρές των ΕΠΟΠ έμπαιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το βασικό κίνητρο τότε ήταν ένας καλός μισθός, και ένα σπίτι! Οι πιο παλαιοί θα θυμούνται τις ανακοινώσεις του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου που υποσχόταν την ανέγερση πολυκατοικιών για ΕΠΟΠ.

Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια και οι κατοικίες για τους ΕΠΟΠ παραμένουν ελάχιστες, αν και είναι τα πλέον χαμηλά αμειβόμενα στελέχη.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναθερμανθεί οι πληροφορίες για μεταφορά των ελάχιστων υπηρεσιών που στεγάζονται στο στρατόπεδο του Ρουφ, προς τα στρατόπεδα στο Γουδί ή ακόμα και στο υπουργείο, τώρα που γίνονται αναδιατάξεις χώρων.

Μαθαίνουμε ότι είναι αρκετοί αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για να το πάρουν, ενώ ακούγονται και φήμες ότι μπορεί να γίνει ακόμα και χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι θα δώσει προτεραιότητα στο στεγαστικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσει από το Ρουφ! Στην περιοχή υπάρχουν ήδη ΣΟΑ και θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να ανεγερθούν οικήματα για τους πλέον χαμηλόβαθμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τους ΕΠΟΠ, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει επισημάνει με δηλώσεις του.

Οι ΕΠΟΠ μπορεί να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά δεν είναι είναι η μόνη κατηγορία υπαξιωματικών που τα έχει. Το Ρουφ χωράει πολλές πολυκατοικίες για όλες τις κατηγορίες υπαξιωματικών. Μήπως θα έπρεπε να μελετηθεί πολύ πριν αρχίσουν οι παραχωρήσεις; Δεν προηγούνται τα στελέχη;

 

 

 

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,