Περίπτωση νόσου κατά τη διάρκεια της άδειας - ArmyNow.Net

Περίπτωση νόσου κατά τη διάρκεια της άδειας

Home Forums FORUM ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Περίπτωση νόσου κατά τη διάρκεια της άδειας

#29414 Reply

Θωμάς

Καλησπέρα και καλή αρχή για το forum.

θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κατά τη διάρκεια της άδειας ορκωμοσίας του αρρωστήσει, τι πρέπει να κάνει;  Θα πρέπει να παρουσιαστεί στη μονάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ευχαριστούμε πολύ. 

Οφείλει να παρουσιαστεί πρώτα στο τοπικό Φρουραρχείο (Φρουραρχείο του τόπου διαμονής του). Ο γιατρός του Φρουραρχείου θα τον παραπέμψει στο πλησιέστερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και θα στείλει σήμα στη μονάδα σε περίπτωση που γίνει εισαγωγή στο Νοσοκομείο. Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αν έχει πάει κατευθείαν σε πολιτικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκεί, αυτό που πρέπει να κάνει σε πρώτη φάση είναι να ενημερώσει τηλεφωνικά τη μονάδα του ότι νοσηλεύεται σε πολιτικό νοσοκομείο και γι αυτό και πιθανόν να μη  μπορέσει να παρουσιαστεί στην ώρα του.

Μόλις πάρει  το εξιτήριο από το πολιτικό νοσοκομείο θα πρέπει να πάει αμέσως στο τοπικό Φρουραρχείο μαζί με το εξιτήριο, το φύλλο πορείας μετάθεσης και την στρατιωτική του ταυτότητα. Εκεί θα εξηγήσει στο γιατρό τι έχει συμβεί και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της. Για κυρώσεις να μην ανησυχείτε διότι σε θέματα υγείας υπάρχει ανοχή από το Στρατό.