ΑΔΡΙΑΣ

Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ: Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για το προσωπικό της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ που περιπολεί στο Αιγαίο η επίσκεψη Μητροπολίτη .

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου-Άνδρου-Κέας-Μήλου βρέθηκε στη Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ που έδεσε στο Μπατσί Ν.Άνδρου.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου :

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέβη το απόγευμα στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “ΑΔΡΙΑΣ”, όπου έγινε εγκάρδια δεκτός με εκδηλώσεις σεβασμού, τιμής και αγάπης από τον Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Π.Ν. κ. Χαρίτο και τα μέλη του Πληρώματος.

 

Μητροπολίτης ΑΔΡΙΑΣ
 

  Στο ελικοδρόμιο του πλοίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε προς όλους τους Αξιωματικούς, τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα, τους επήνεσε για το έργο τους, τους συνεχάρη για την εγρήγορση και την ετοιμότητα, που πάντοτε επιδεικνύουν στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Πατρίδας μας και τόνισε ότι “η Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται για σας και για την υγεια σας κατά τη θεία Λειτουργία και τις ιερές της Ακολουθίες.”

 

Μητροπολίτης ΑΔΡΙΑΣ

 
Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε με πολλή ευγένεια από τον Κυβερνήτη στο πλοίο, παρέλαβε, κατά το έθος, τον θυρεό του, έγραψε στο βιβλίο Επισκεπτών, ευχόμενος ειρηνικούς πλόες.

Το όνομα “ΑΔΡΙΑΣ” επελέγη από το Πολεμικό Ναυτικό για να δοθεί σε Αντιτορπιλλικό συνοδείας τύπου HUNT, που παραχωρήθηκε από το Βρεταννικό Ναυτικό στις 20 Ιουλίου του 1942, κατά την έννοια που ονομάζουμε άλλα πλοία με ονόματα περιοχών που μας ενδιαφέρουν από εθνικής απόψεως.

To 1943 κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή Δωδεκανήσων προσέκρουσε σε νάρκη, απώλεσε την πλώρη του, κατάφερε όμως μετά από ηρωικές προσπάθειες του πληρώματος να καταπλεύσει στην Αλεξάνδρεια, γεγονός που προκάλεσε τον θαυμασμό των Συμμαχικών Δυνάμεων και ανύψωσε το ηθικό των πληρωμάτων των Ελληνικών πλοίων.

Για δεύτερη φορά το όνομα αυτό δόθηκε στο επίσης τύπου HUNT Αντιτορπιλλικό, που παραδόθηκε από το Βρεταννικό στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 9 Φεβρουαρίου του 1945.
 

Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ είναι το τρίτο κατά σειράν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε αυτήν την ονομασία, προς τιμήν πλέον του πρώτου ΑΔΡΙΑΣ και της ηρωικής δράσης του κατά την διάρκεια του Β. Παγκοσμίου Πολέμου.

To πλοίο κατασκευάστηκε απο την εταιρεία ROYAL SCHELDE στην Ολλανδία την 31/07/78.Η ολλανδική ονομασία πλοίου ήταν ΗΜΝS CALLENBURGH(F – 808). Η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας και η μετονομασία του σε Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ (F-459) έγινε στις 30 Μαρτίoυ 1994, στον Ναύσταθμο του Ολλανδικού Ναυτικού στο DENHELDER. To πλοίο αφήχθη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος στις 28/06/94.

ΑΔΡΙΑΣ ήταν η αρχαία ονομασία της Αδριατικής Θάλασσας. Το όνομά της αυτό το όφειλε στην ομώνυμη πόλη η οποία είχε ιδρυθεί στις εκβολές του Πάδου ποταμού από τον Βασιλιά Αδρία, υιό του Μεσσαπίου Παύσωνος και πατέρα του Ιλλυριού Ιονίου.
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,