Μετά το Δ’ Σώμα Στρατού το ΓΕΣ προχωράει κανονικά το πρόγραμμα για να χορηγηθούν χιλιάδες αρβύλες στα στελέχη της ΑΣΔΕΝ. Πότε θα πάνε στις μονάδες.

 

 

Στο πλαίσιο του Έτους Μέριμνας για το προσωπικό το ΓΕΣ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθειά του. Έτσι μετά το Δ’ Σώμα Στρατού στις μονάδες του οποίου έχουν πάει ήδη πάνω από 10.000 αρβύλες και θα μοιραστούν μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, σειρά παίρνει τώρα η ΑΣΔΕΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armynow.net πάνω από 8.000 ζευγάρια αρβύλες έχει εγκριθεί να φύγουν από το 2ο ΤΥΛ και να μεταφερθούν στις μονάδες της ΑΣΔΕΝ προκειμένου να χορηγηθούν στα στελέχη του Στρατού Ξηράς μέσα στο Δεκέμβριο.

ΑΡΒΥΛΕΣ ΑΣΔΕΝ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική εντολή του ΓΕΣ τα στελέχη της ΑΣΔΕΝ που έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία τους στην ειδική εφαρμογή του Επιτελείου θα είναι τα πρώτα που θα τους χορηγηθούν αρβύλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armynow.net οι αρβύλες που θα παραλειφθούν από τα στελέχη του Δ’ Σώματος Στρατού και τώρα της ΑΣΔΕΝ είναι τα άρβυλα τύπου 1 (νέου τύπου) τα οποία είναι δερμάτινα, ανθεκτικά, πολύ καλής ποιότητας και αδιάβροχα και θεωρούνται τα κατάλληλα για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ελλάδας.

ΑΡΒΥΛΑ

Να σημειωθεί ότι το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο παράγει ένα ακόμα είδος άρβυλων τα καφέ. Όπως μας μεταφέρουν όμως αυτοί που ξέρουν, επειδή το θέμα είναι πρακτικό και όχι αισθητικό, τα συγκεκριμένα άρβυλα είναι καταλληλότερα για άλλο περιβάλλον.

Η κίνηση για χορήγηση αρβυλών μετά από αρκετό καιρό στα στελέχη του Στρατού Ξηράς και ειδικά των μάχιμων και ακριτικών μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού και της ΑΣΔΕΝ, ήταν στις προτεραιότητες του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, επέβλεψε και επιβλέπει το θέμα προκειμένου να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα στελέχη. Άλλωστε ο Α/ΓΕΣ επισκέπτεται πάρα πολύ συχνά τις ακριτικές μονάδες και γνωρίζει από πρώτο «χέρι» αυτά που λείπουν και αυτά που χρειάζονται οι στρατιωτικοί και προσπαθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες να κάνει το καλύτερο δυνατόν.