ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΑΕΦ

Για εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς λόγους αλλά με την ίδια ουσιαστικά αιτία που δεν είναι άλλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών Ζάεφ και Καμμένος έχουν μπεί σε ένα άτυπο παιχνίδι αναβολών που δημιουργούν νευρικότητα και στις δύο πλευρές.

Ο Ζόραν Ζάεφ μετά τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, ενδέχεται να προχωρήσει και σήμερα σε νέα καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο παζάρι που έχει Ζάεφ με το μικρό Αλβανικό αντιπολιτευόμενο κόμμα «BESA», με δύο βουλευτές οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές). Οι Αλβανοί θέτουν ζήτημα αλλαγή της υπηκοότητας απαιτώντας από τον Ζάεφ να εξαλειφθεί το «Μακεδονική» μπροστά από το πολίτης της Β. Μακεδονίας καθώς δεν τους καλύπτουν οι διευκρινίσεις ότι δεν αφορά την εθνότητα.

Αναβολές και tweet ο Καμμένος

Στα δικά μας ο στριμωγμένος από τις αντιφατικές του παρεμβάσεις Πάνος Καμμένος χρησιμοποιεί αυτές τις αναβολές στα Σκόπια για να αναβάλει κάθε δική του συνάντηση και απόφαση όπως σήμερα. Έτσι με τη συνήθη αλλοπρόσαλη σε βαθμό γελοιότητας τακτική του ανέβαλε σήμερα το μεσημέρι και τη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και αυτή με τον πρωθυπουργό και τη βραδυνή τηλεοπτική συνεντευξή του.

Προβάλλοντας ότι υπάρχουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να καθυστερήσει να έρθει προ των ευθυνών του. Γνωρίζει βέβαια ότι δε θα κερδίσει πολλά και σίγουρα τα όσα διαμηνύει ότι θα πράξει θα τον φέρουν χωρίς κόμμα αφού πολλά στελέχη, βουλευτές και υπουργοί του κόμματος είναι έτοιμοι να του κουνήσουν μαντήλι.

Στριμωγμένος από όλα αυτά σήμερα το μεσημέρι άρχισε και πάλι το γνωστό παιχνιδάκι του με το twitter και με αναρτήσεις όπου στη μία προβάλλει και πάλι εκβιασμούς και χρηματισμούς στα Σκόπια από την άλλη προσπαθεί να μπουρδουκλώλσει τα πράγματα δηλώνοντας ότι δε τίθετα ζήτημα εμπιστοσύνης στη κυβέρνησης εκτός κι αν συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ετσι στο πρώτο tweet σημειώνει: Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό.


Λίγα λεπτά αργότερα νεώτερο αρχίζει και πάλι τα γνωστά του συνομοσιολογικά σχολιάζοντας και πάλι με tweet: «Όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται στα Σκόπια: Απειλές και εκβιασμοί για τις Πρέσπες»