Μετά τη χθεσινή μου ανάρτηση που μάλλον δε βρήκε πρόσφορο έδαφος στα παλικάρια – ερασιτέχνες της περί αμυντικών θεμάτων ενημέρωσης, είχαμε και την οργισμένη αντίδραση δύο εξ αυτών που τους θίξαμε την επαγγελματική τους τιμή.

Βέβαια καταλαβαίνουμε την ένδεια στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και την αδυναμία να καταλάβουν την πραγματικότητα τους όπως επίσης και για τον έναν εκ των δύο να μας πει ποιος είναι (Stratiotikos.com), αν και εμείς το γνωρίζουμε καλά. Το ύφος και ο τρόπος που αντέδρασε ο τελευταίος δείχνει και το επίπεδο του, αλλά κυρίως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλήρως το προηγούμενο άρθρο, στο οποίο γίνεται λόγος για την έλλειψη επαγγελματικής νοοτροπίας.

Ο χώρος της ενημέρωσης στη σημερινή εποχή είναι ελεύθερος, όμως έχει κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους σέβονται. Υπάρχουν λοιπόν blogs που σέβονται τους κανόνες και υπάρχουν κι άλλοι που μάλλον δε γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν παρά μόνο πως έχουν κάποια έσοδα από κάτι που νομίζουν πως είναι ενημέρωση ή ακόμα και κριτική. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος βέβαια που λέει πως αν είσαι μάγκας τη δουλειά την κάνεις σωστά.

Δε θα τα βάλουμε με οποιουσδήποτε, που σε αντίθεση με άλλους σοβαρούς bloggers δεν κατάλαβαν τι λέμε.

Θα κάνουμε όμως μερικές παρατηρήσεις, όχι συμβουλές,  οι οποίες μας αφορούν:

  1. Στο δημόσιο λόγο όταν είσαι ανώνυμος stratiotikosgr η αξιοπιστία σου είναι μηδενική. Πείτε μας ποιοι είστε, που και πως έχει πιστοποιήσει τις ειδήσεις που αναπαράγετε και επίσης πείτε μας και τι στόχους έχετε, όπως έχουμε κάνει κι εμείς. Αν πάλι δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα τότε χαμηλώστε τους τόνους και βρείτε τρόπο να κάνετε ότι κάνετε χωρίς μεγάλο θόρυβο και ειδικά κακόπιστη κριτική σε άλλους που διαθέτουν ότι χρειάζεται.
  2. Τα συντεχνιακά συμφέροντα έχουν κάνει μεγάλο κακό στις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως όταν αυτά δεν αποτελούν μέρος ενός σχεδιασμού αλλά σκόρπιες ιδέες που απλά δημοσιοποιούνται. Εκεί βέβαια υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό από τους κλικοθήρες γιατί η θεματολογία είναι πλούσια, καθότι ο καθένας έχει κάτι να πεί.
  3. Τέλος, το να δουλεύεις με τη λενινιστική μέθοδο της προπαγάνδας και της προσωπικής βολής έχει συνέπειες κ. Stratiotikos.com. Αν θέλεις να μπείς σ’ αυτό το παιχνίδι εμείς είμαστε ΟΚ, εσύ είσαι έτοιμος να το αντέξεις; Ή μήπως οι μαγκιές είναι για το θεαθήναι ή και για άλλους σκοπούς;

Ο Τσεκουράτος επιφυλάσσεται σε επόμενη αρθρογραφία του να πει πολλά και για πολλούς, όχι για να τους κλείσει το στόμα, αλλά για να τους το ανοίξει και ν’ αρχίσουν ένας ένας να φανερώνονται οι κλικοθήρες και οι σκοποί τους. Υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους και τις Ένοπλες Δυνάμεις όπως ο Απόστολος Παπαπαρίσης και ο Γιώργος Μπατσικώστας και έχουν και το επίπεδο να καταλάβουν μερικά απλά πράγματα και δε νομίζω να θίχτηκαν από το χθεσινό άρθρο, καθότι δεν τους αφορούσε.

Παραθέτουμε εδώ και τις δύο δημοσιεύσεις που έπεσαν στην αντίληψή μας από το www.enoplos.gr και από το www.stratiotikos.com, σε αντίθεση με εκείνους που δεν έκαναν τον κόπο να αναρτήσουν τη δική μας δημοσίευση.

Όσο για τη πρόταση που μας έγινε για την αθλητική στήλη του Stratiotikos.com η απάντηση είναι πως ενδεχομένως να τα κατάφερνε καλύτερα σ’ αυτό τον τομέα παρά στα αμυντικά θέματα, μιας και φαίνεται να γνωρίζει καλύτερα την πιάτσα και έχει και το ανάλογο επίπεδο.

Κι ένα τελευταίο: Όταν κάνετε κριτική σε στρατιωτικούς με θεσμικό ρόλο οφείλετε να σέβεστε και το βαθμό και τη θέση τους. Απλά, βασικά ζητήματα στρατιωτικής δεοντολογίας!

Καλή επιτυχία στο έργο σας!

Ο φίλος σας ο Τσεκουράτος

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,