Ασφάλεια Ερντογάν σε ΗΠΑ χτυπά διαδηλωτές

Αμερικάνικο δικαστήριο στις ΗΠΑ απήγειλε κατηγορίες σε 15 άνδρες της Ασφάλειας του Ερντογάν για το ξύλο που έδωσαν σε διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον.

 

 

Αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και 15 Τούρκοι υπάλληλοι ασφάλειας, για τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον μεταξύ διαδηλωτών και τραμπούκων του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάιο.

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν στη βάναυση επίθεση, όπως την αποκάλεσε ο Διοικητής της Aστυνομίας της Ουάσινγκτον, εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών έξω από την κατοικία του Τούρκου Πρέσβη κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το επεισόδιο, το οποίο συνέβη μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας.

Το γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής πρωτευούσης των ΗΠΑ (District of Columbia) είπε σε δήλωσή του ότι έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 16 από τους εναγόμενους, και ότι η χθεσινή απαγγελία πρόσθεσε άλλους τρεις στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Οι τρεις είναι ο Μουχσίν Κόσε, ο Γιουσούφ Αγιάρ και ο Χαρετίν Ερέν, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των 15 Τούρκων υπαλλήλων ασφαλείας στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

«Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους 19 εναγόμενους περιλαμβάνουν τη συνωμοσία να διαπράξουν έγκλημα βίας, ενισχυμένης από έγκλημα προκατάληψης», είπε.

Η κατηγορία τιμωρείται με τη μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, ενώ το έγκλημα προκατάληψης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ποινές κάθειρξης, σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα. Μερικοί ενάγοντες αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες.

Μόνο δύο από τους 19 έχουν τεθεί υπό κράτηση, και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκική Πρεσβεία απέδωσε τη βία σε διαδηλωτές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο η Τουρκία και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,