Επιτρέπουν οι ΗΠΑ σε ένα τεράστιο ρώσικο κατασκοπευτικό αεροπλάνο να πετάξει πάνω από το Πεντάγωνο και το Λευκό Οίκο; Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο.

 

 

Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις πάνω από τα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον, το Πεντάγωνο και τα κεντρικά της CIA, όπως αποκάλυψε το CNN.

Πρόκειται, άραγε, για μια επίδειξη ισχύος από τον Πούτιν; Μια άνευ προηγουμένου πρόκληση από τη Μόσχα;

Όχι! Αφού η αμερικανική κυβέρνηση είχε δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή της για την πτήση του Tupolev Tu-154, που δεν έφερε οπλικά συστήματα, πάνω από το Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο και το Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, όπου έχει την έδρα της η CIA.

Η συμφωνία “Open Skies” («Ανοικτοί Ουρανοί») ανάμεσα στη Μόσχα και μεταξύ άλλων και στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ επιτρέπει στις 34 συνολικά χώρες που την υπέγραψαν να στέλνουν η μία στην άλλη αεροσκάφη για αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από στρατιωτικές και άλλες «ευαίσθητες» εγκαταστάσεις, στη διάρκεια των οποίων μπορούν να τραβούν φωτογραφίες (και υπέρυθρες) και να χρησιμοποιούν τα ραντάρ τους.

Πρόκειται για μια συμφωνία που αποβλέπει στην ενίσχυση του διαλόγου και λειτουργεί παράλληλα ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
To ρώσικο αεοπλάνο πέταξε σε ύψος ενός χιλιομέτρου πάνω από την Ουάσιγκτον και την αεροπορική βάση Άντριους στην πολιτεία του Μέριλαντ.

 

Το Καπιτώλιο

Η χαμηλή πτήση ξάφνιασε τους Αμερικανούς βουλευτές και τους γερουσιαστές στο Καπιτώλιο, καθώς οι κατασκοπευτικές αυτές πτήσεις γνωστοποιούνται πάντα λίγο πριν γίνουν. Το σχετικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για «ένα μεγάλο αεροσκάφος» που μπορεί να πετούσε πάνω από το Καπιτώλιο και μόνον εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν οι πολιτικοί το σκοπό της πτήσης κι ότι το πλήρωμα ήταν ρωσικό.

Οι Ρώσοι πιλότοι πέταξαν και στον αυστηρά προστατευόμενο εναέριο χώρο P-56 του Λευκού Οίκου και αργότερα πάνω από το Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσι, όπου ο Τραμπ έχει ένα από τα θέρετρά του, αλλά και στο Camp David, όπου παραθέριζαν πολλοί προηγούμενοι πρόεδροι, ενώ έριξαν και μια ματιά στο Trump National Golf Course στη Βιρτζίνια.

Στο Tupolev επέβαιναν και Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι επέβλεπαν την πτήση των Ρώσων συναδέλφων τους. Από το 2002 που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία “Open Skies” τα κράτη μέλη έχουν κάνει συνολικά πάνω από 1.200 τέτοιες πτήσεις.

Πηγή: iefimerida.grΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,