ιι μηχανοκινητη μεραρχια πεζικου αλλαγη διοικησεως

Με κάθε επισημότητα και παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα  η αλλαγή διοίκησης της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. 

 

 

 

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα η ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Συμεών Κεβεντζίδη παραδίδοντας στο νέο διοικητή υποστράτηγο Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την άριστη συνεργασία που είχαν τα δύο χρόνια της θητείας του, ο δε νέος διοικητής του ευχήθηκε υγεία στην καινούρια του ζωή.

Το παρών έδωσαν

  • ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιωήλ
  • ο Αντιστράτηγος διοικητής του Γ ΣΣ Κωνσταντίνος Κούτρας
  • ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπίκος
  • η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδόνα
  • ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου
  • η Δήμαρχος Σκυδρας Κατερίνα Ιγνατιαδου
  • ο Αστυνομικός Διευθυντής Πελλας Σπύρος Διογκαρης

Μετά τη τελετή παράδοσης – παραλαβής ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και δεξίωση στην ΛΑΦ Έδεσσας.

Ο απερχόμενος Δκτής της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Αντγος ε.α. Συμεών Κεβεντζιδης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Έδεσσα, απέδειξε  ότι ο Ελληνικός Στρατός, εκτός από ετοιμοπόλεμος για την υπεράσπιση της πατρίδας, βρίσκεται κοντά και στους πολίτες, με δράσεις που πολλές φορές δεν γνώριζαν οι περισσότεροι.

Εκτός από τα άψογα στρατιωτικά του καθήκοντα ,  επέδειξε και σπουδαία κοινωνική δραστηριότητα, ενώ έδειχνε μεγάλη κατανόηση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν τους στρατευμένους.

Στο εξαίρετο Αξκό και νέο Δκτή Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καινούρια του καθήκοντα.

ιι μκ μπ αλλαγη διοικησεως

 

ΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

ΙΙ ΜΚ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κεφαλή της θεάς Αθηνάς, με το δόρυ. Συμβολίζει τη γνώση και την ισχύ, συνδυασμός με τον οποίο η Μεραρχία φιλοδοξεί να επιτύχει την αποστολή της.

ΡΗΤΟ: “ΕΣΤ’ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΕΡΙΗ” (Έστω και εάν ένας παραμείνει ζωντανός).
“Επίστασθέ τε ούτω ει μη πρότερον ετυγχάνετε επιστάμενοι, εστ’ αν και είς περίη, Αθηναίων, μηδαμά ομολογήσοντας ημέας Ξέρξη”.

Ηρόδοτος VIII, 144.

“Μάθετε δε και τούτο, αν τυχόν δεν το γνωρίζετε προηγουμένως, εφ’ όσον και ένας μόνο εκ των Αθηναίων παραμείνει στη ζωή, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη”.

Την απάντηση αυτή έδωσαν, οι Αθηναίοι στους Σπαρτιάτες, όταν οι τελευταίοι ανησύχησαν, επειδή πληροφορήθηκαν ότι ο Ξέρξης, μετά την ήττα που υπέστη στη Σαλαμίνα το 480 π.Χ., προσπάθησε να διαιρέσει τους Έλληνες, προτείνοντας ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους ειρήνης στους Αθηναίους.