Απάντηση με on camera δήλωση έδωσε ο Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης για τα όσα έγιναν στα Ίμια, τονίζοντας την ελληνική ετοιμότητα.

Για την δεδομένη και εξαιρετική ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ όταν ρωτήθηκε νωρίτερα για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην κάμερα σημείωσε επίσης πως η τουρκική προκληση δεν βοηθά να βελτιωθεί το διμερές κλίμα ούτε φυσικά και οι προϋποθέσεις για την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι» διεμήνυσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνοντας την ετοιμότητα που έχει όπως είπε και ο στόλος και ο στρατός και η αεροπορία.

Απαντώντας στην ερώτηση για το πως αξιολογεί την τουρκική πρόκληση ο Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ είπε πάντως πως δεν το θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρό και οτι στην περιοχή έχουμε να λύσουμε ενα σωρό προβλήματα. Μια θέση που εν πολλοίς συμπλέει με την κυνερνητική στάση όπως εκφράζεται απο τα στελέχη της.

Οι δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ε. Αποστολάκη έγιναν κατα την επίσκεψη του στην βόρειο Ελλάδα.

Θυμίζουμε οτι χτες το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωση του ανέφερε:

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των  τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού.

ΣΧΟΛΙΑ