Ίμια 2017: Βόλτα για προάσπιση των τουρκικών συμφερόντων, υποστηρίζει ότι έκανε ο Αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου. Δείτε τι μεταδίδει το κρατικό τους κανάλι

Η είδηση ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλούσι Ακάρ περιηγήθηκε γύρω από τις νησίδες Ίμια, (τις αναφέρει με την τουρκική τους ονομασία – Καρντάκ) μεταδίδει και το κρατικό τουρκικό δίκτυο ΤΡΤ.

Σύμφωνα με την είδηση ο στρατηγός Ακάρ μετέβη αρχικά στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και στη συνέχεια πήγε στα Ίμια με ταχύοπλοο συνοδεία πλοίων της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΔ μετέβη στις βραχονησίδες, ακολουθώντας τη διαδρομή Μπίτεζ- Ορτάκεντ- Τουργκούτρεις και αφού έκανε το γύρο των βραχονησίδων επέστρεψε από την ίδια διαδρομή.

Σε ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο των ΤΕΔ για την επίσκεψη αναφέρθηκε πως ο αρχηγός του Τουρκικού Στρατού επισκέφτηκε την περιοχή μετά από την επιθεώρηση της Ναυτικής Βάσης Ακσάζ.

Αναφέρει μάλιστα μέρος των δηλώσεών του ως εξής: «στις ενέργειες μας ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Θάλασσα του Αιγαίου, για την υπεράσπιση των θέσεων και των συμφερόντων μας στην θάλασσα εστιάζουμε πάντα στην φιλία και στην ειρήνη.

Επίσης, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας και του έθνους μας στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα»

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ