Ίμια

Το ΓΕΕΘΑ έβγαλε ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στα Ίμια και στέκεται στην…χρονομέτρηση της απαράδεκτης πρόκλησης.

Με μια ψύχραιμη και αρκούντως περιγραφική ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) περιγράφει τι πραγματικά έγινε στα Ίμια.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το οτι στέκεται στην «χρονομέτρηση» μιας ενέργειας που έστω και μέσα σε 7 λεπτά κατάφερε να πετύχει τον στρατηγικό της στόχο.

Το αποτέλεσμα που είναι διαρκές θα το ξαναβρούμε μπροστά μας. Ακριβώς όπως το τυχαίο περιστατικό του πλοίου το 1995 οδήγησε στο δράμα του 1996.

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε πριν λίγη ώρα:

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).
Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.
Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού.

ΣΧΟΛΙΑ