Ίμια

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καταγγέλουν οι Τούρκοι. Στο επίκεντρο μπαίνει η Καλόλιμνος.

Νέα «ναυμαχία» καταγγέλουν οι Τούρκοι που συντηρούν το κλίμα της έντασης στην περιοχή με διάφορες αναφορές ελεγχόμενης αξιοπιστίας.

Όπως λένε αυτή την ώρα τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πέντε τουρκικά σκάφη κυνήγησαν και έδιωξαν δυο ελληνικά σκάφη τα οποία έπλεαν απο την Καλόλιμνο προς τα Ίμια.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται, κατα παγία τακτική άλλωστε, πως τα ελληνικά σκάφη είχαν εισέλθει σε χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα εφτά σκάφη, πέντε τούρκικα και δυο ελληνικά, ήρθαν σε αντιπαράθεση και μετά απο εμπλοκή που κράτησε 45 λεπτά στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο αποχώρησαν τα δυο ελληνικά με κατεύθυνση προς την Καλόλιμνο.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τον επικοινωνιακό «βομβαρδισμό» της Τουρκίας και ώς τώρα δεν επιβεβαιώνεται η πληροφόρηση των τουρκικών μέσων τα οποία τις τελευταίες ώρες «βομβαρδίζουν» με ανάλογες ειδήσεις.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή υπάρχουν δυο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, οι ΚΡΑΤΑΙΟΣ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ αλλά και σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία επιβλέπουν την περιοχή των Ιμίων με στόχο να αποτρεψουν την προσέγγιση τουρκικών σκαφών.

Νωρίτερα υπήρξαν και άλλες αναφορές απο τουρκικά μέσα ενημέρωσης για ανάλογο περιστατικό oi οποίες επίσης δεν έχουν επιβεβαιώθει.

 

ΣΧΟΛΙΑ