Κλιμακώνεται η ένταση γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια. Τούρκικα σκάφη έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή.

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή των Ιμίων. Τούρκικα σκάφη «περικύκλωσαν» στην κυριολεξία τις βραχονησίδες και μάλιστα είχαμε επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα χθες τα μεσάνυχτα και κατά τη διάρκεια ελιγμών τουρκική ακταιωρός εμβόλισε με την πλώρη της, την πρύμνη σκάφους του Λιμενικού Σώματος με 27 άτομα πλήρωμα. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός μόνο υλικές ζημιές.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος πήγε στη Λέρο για επισκευές ενώ υπάρχει η περίπτωση να έρθει και στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού

Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετές μέρες από την ημέρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έριξε στεφάνι στα Ίμια αλλά και από την έναρξη της επιχείρησης  «Κλάδος Ελαίας» της Τουρκίας στη Συρία, οι «γείτονες» επιδεικνύουν ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην περιοχή των Ιμίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ