Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε στο ΚΚΕ για τα «σκουλήκια στο συσσίτιο σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου» 

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Υπουργός στην απάντηση του προς το Κ.Κ.Ε. που πήγε το θέμα στην Βουλή:

Στα εστιατόρια του Στρατοπέδου την εν λόγω ημερομηνία σιτίσθηκαν 844 Οπλίτες.

Στο τέλος του γεύµατος, είχαν παραµείνει στα εστιατόρια περίπου 20 οπλίτες, ένας από τους οποίους αναφώνησε ότι, µέσα στην σούπα υπάρχουν «σκουλήκια» δημιουργώντας αναστάτωση και ανησυχία στο λοιπό παρευρισκόμενο προσωπικό.

Μετέβησαν επί τόπου τα αρµόδια όργανα ελέγχου του συσσιτίου, συμπεριλαμβανομένου του ιατρού και ενημερώθηκε ο Διοικητής του Συντάγματος, ο οποίος αµέσως µετά το παραπάνω περιστατικό, έδωσε τις παρακάτω εντολές: Να µην διατεθεί το υπόλοιπο της σούπας αλλά µέρος του δείπνου, το οποίο είχε ξεκινήσει να παρασκευάζεται. Να πραγματοποιηθεί από τον ιατρό του στρατοπέδου και παρουσία των αρµόδιων οργάνων μακροσκοπική εξέταση του υπολοίπου του γεύµατος, το οποίο δεν είχε καταναλωθεί.

Κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο, ανευρέθησαν μικρά σκούρα σωματίδια (μέγεθος καρφίτσας) τα οποία εκτιµήθηκε ότι ήταν κατάλοιπα από τον πάτο του βραστήρα, τα οποία µπορεί να δημιουργήθηκαν είτε από μικρά τεµάχια κοτόπουλου που είχαν διαλυθεί στη σούπα είτε από τα μπαχαρικά. Επιπλέον στις ποσότητες κοτόπουλου και ρυζιού, που δεν είχαν χρησιµοποιηθεί για την παρασκευή του συσσιτίου, δεν εντοπίσθηκαν έντοµα, σωματίδια ή άλλες ξένες ουσίες. 

ΣΧΟΛΙΑ