ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΝΕΛ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την κυβέρνηση και δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

 

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οριστικό «ξεκαθάρισμα» μεταξύ τους, ένας εκ των βουλευτών των ΑΝΕΛ ο Κώστας Κατσίκης έρχεται να προκαταβάλει ίσως την έκβασή της.

«Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα, συγκλίνουν στο σημείο του διαζυγίου. Η απόσυρση της εμπιστοσύνης μας από την κυβέρνηση δεν είναι κάτι που ακούγεται πρώτη φορά. Εμμένουμε στη θέση μας εφόσον έρχεται η Συμφωνία», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ANT1 σήμερα το πρωί, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Όπως παρατήρησε ο κ. Κατσίκης, «το μόνο πράγμα που έχει μπει ανάμεσά μας προκειμένου να σταματήσουμε να είμαστε ο κυβερνητικός εταίρος είναι το ονοματολογικό των Σκοπίων. Δεν είχαμε άλλο λόγο».

Στις ερωτήσεις για το πότε το «διαζύγιο» θα γίνει πραγματικότητα, ο κ. Κατσίκης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος ή την Δευτέρα μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά ή λίγο αργότερα, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το «διαζύγιο», είναι δεδομένο. «Εμείς φεύγουμε, αν φύγουμε σήμερα στις 10, εάν θα φύγουμε που έχουμε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16 τη Δευτέρα, δεν είναι μείζον. Το μείζον είναι η θέση μας η οποία είναι ξεκάθαρη, πάγια και δεν αλλάζει. Ανάμεσά μας έχει μπει το Σκοπιανό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός τη ζητήσει από την ελληνική Βουλή. «Τη στιγμή που η πολιτική μας πράξη δείχνει ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα ήταν οξύμωρο για αυτό το θέμα να δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κατσίκης.

Παράλληλα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει συντεταγμένα στις όποιες ενέργειες και πως μόνο ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει διαφοροποιήσει τη στάση του. Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν διαγραφές σε όσους διαφωνούν, απάντησε ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του Προέδρου των ΑΝΕΛ.
«Είμαστε ξεκάθαροι, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, μένει έωλη και αλίμονο στον επόμενο Πρωθυπουργό που θα κληθεί να την διαχειριστεί. Σκοπός μας είναι να εμποδίσουμε να κυρωθεί η Συμφωνία από τη Βουλή», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κατσίκης.

 

Πηγή: enikos