Για τρίτη μέρα σήμερα συνεχίζεται ο καύσωνας που έχει πλήξει την χώρα με την κατάσταση να έχει γίνει αφόρητη και επικίνδυνη.

 

 

Καμίνι όλη η χώρα με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Για δεύτερη συνεχή μέρα οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει κόκκινο και η κατάσταση τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι ανυπόφορη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Σάββατο οι περισσότερες πεδινές ηπειρωτικές αλλά και κάποιες νησιωτικές περιοχές θα φτάσουν τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, και της Νότιας Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν κατά τόπους έως και τους 43 με 44 βαθμούς.

Αρκεί μια ματιά να ρίξει κανείς στο χάρτη των θερμοκρασιών που κυριολεκτικά έχει κοκκινήσει!

Την Κυριακή η θερμοκρασία σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές αλλά και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 44 με 45 βαθμούς. Εξαίρεση αποτελεί η Ήπειρος και το βόρειο Ιόνιο, όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 36 βαθμούς.
Ρεκόρ θερμοκρασιών

Στους 89 ενεργούς αυτόματους καταγραφικούς σταθμούς από τους 298 σε όλη την επικράτεια ο υδράργυρος έδειξε πάνω από 40ο C, με τα ηνία της πρωτιάς να κρατάει χθες η Ελευσίνα στους 45,3 oC.

Ακολουθεί η Λάρισα, ο Ασπρόπυργος με 44,6 οC, η Σπάρτη με 44,4 οC, οι Αγιοι Θεόδωροι με 44,1 οC, η περιοχή της Κωπαΐδας με 43,6 οC , η Λαμία με 43,6 οC, το Λευκοχώρι με 43,4 οC, η Λίνδος με 43,2 οC και τέλος το Ψυχικό με 43,2 οC.

Στο Γκάζι χθες στο «νέο» σταθμό που έχει εγκατασταθεί τα τελευταία 10 χρόνια καταγράφηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία που ως τώρα έχει αποθηκεύσει από την αρχή της λειτουργίας του, δείχνοντας 41,4 οC.
Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο καύσωνας που πλήττει την χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε πολλές περιοχές για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Για τον λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον συγκεκριμένο χάρτη υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στη Λέσβος, στη Χίος, στη Λήμνος, στη Σάμος, στην Ικαρία, στα κεντρικά της Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια, τη Μαγνησία, τα νότια Επτάνησα αλλά και περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και η Χαλκιδική.Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,