ΚΕΦΣΚΥ: Το Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ) έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε Υπαξιωματικούς

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών μετά Σκύλου (ΚΕΦΣΚΥ), η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ, από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Κωνσταντίνο Νταή στον Αντισμήναρχο (ΕΑ) Μιχαήλ Παπαδόπουλο, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου.

Στην τελετή παρεβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Κρωπίας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδας.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ) έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε Υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ή και των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε καθήκοντα Φρουρών, Διμοιριτών, Εκπαιδευτών Στρατιωτικών Σκύλων με παράλληλη εκπαίδευση που παρέχει στους Στρατιωτικούς σκύλους, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιηθούν στη βελτίωση της φρούρησης και ασφαλείας των αεροπορικών ή γενικότερα στρατιωτικών περιοχών, μέσων και εγκαταστάσεων.

Επιπρόσθετα, το ΚΕΦΣΚΥ, πρωτοπόρο στην λειτουργία του, μεριμνά για την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κτηνιατρικής περίθαλψης στους στρατιωτικούς σκύλους των Μονάδων της ΠΑ, καθώς και στους σκύλους του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Οικονομικών έχοντας διαχρονικά άριστα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ