ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Αντίθετος με τη σύσταση Συντονιστικών Γραφείων Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας που προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ δηλώνει ο Β. Κικίλιας

 

 

Η πρώτη αντίδραση κόμματος και συγκεκριμένα της ΝΔ εκφράστηκε για το νομοσχέδιο που έχει έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή το ΥΠΕΘΑ. Ο Βασίλης Κικίλιας τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, νωρίτερα με tweet εξέφρασε την αντιθεσή του σε συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου και ειδικότερα αυτό που προβλέπει τη σύσταση Συντονιστικών Γραφείων Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας.  Ο Τομεάρχης της ΝΔ βλέπει «κομματικούς κομισάριους» όπως χαρακτηριστικά λέει πίσω από αυτό το και σκοπό να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις από τα θεμέλια.

Το συγκεκριμένο άρθρο με το οποίο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ υποστηρίζει ότι θέλει να σταματήσει τα περιστατικά «κατάχρησης εξουσίας» και να δώσει δυνατότητα στα κατώτερα στελέχη να υπερασπίζονται τα δικαιωματά τους έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στα στελέχη των ΕΔ από τη ημέρα που δημοσιοποιήθηκε στον τύπο. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και τα στελέχη που μιλάνε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στη λειτουργία της ιεραρχίας και κατ΄επέκταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δε ξέρουμε αν ο Τομεάρχης της ΝΔ έχει προλάβει να μελετήσει και να συζητήσει με όλες τις βαθμίδες των στελεχών των ΕΔ και να ακούσει όλες τις γνώμες ή απλά τον παρασέρνει ο κομματικός αντιπολιτευτικός οίστρος μπροστά στις εκλογές.

Σίγουρα πάντως το νομοσχέδιο όταν κατατεθεί και το δούμε στο σύνολο του και στις λεπτομέρειες του θα πρέπει να συζητηθεί από τα κόμματα με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα γιατί ο χώρος των ΕΔ είναι ευαίσθητος από πολλές απόψεις και δεν πρέπει να μετατραπεί σε προεκλογικό παιχνίδι.

Ειδικότερα πάντως όπως σημειώνει ο Β. Κικίλιας στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter:

«Βάζουν “κομματικούς κομισάριους” στο στράτευμα. Φτιάχνουν ένα παράλληλο σύστημα διοίκησης που υποσκάπτει τα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ούτε να το σκέφτονται».